/ВИДЕО+СНИМКИ/ Адекватните санкции, неизвестни в родните ширини

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Адекватните санкции, неизвестни в родните ширини - картинка 1
Снимка: Enterate De Algo

30 хил. евро, ако изоставиш кучето си в Испания

4/ Днес ще Ви запозная с измененията в Закона за защита на животни в Испания. Европейска страна, от която може да вземем пример за развитие и отношение към четириногите. Не се изненадвайте, там е друго,  хората имат различно светоусещане.

Някои от Вас може да попитат „Защо ни занимавате с глупости, то за хората няма, Вие за едните песове?“. Да, всекидневно се сблъсквам с подобни хора. Желание да ги нахуля имам, но възпитанието ми не го позволява. Колкото и да се опитвам да им обясня по човешки начин ситуацията в България, те просто не вдяват. Факт, и с фуния да им наливаме, пак няма да разберат.

Благодарение на инициатива на гражданите в Испания е въведена глоба в размер до 30 хил. евро, ако решиш да си зарежеш кучето на произвола на съдбата.

Е, при нас това е ежедневие. Вчера отново направихме пост в социалните мрежи за изхвърлено животно. Внимание не ни обръщат. Любителите на животни ни подкрепят, споделят, но резултат няма. За огромно съжаление.

Солените глоби са част от изменението на Закона за защита на животните. Забранено е и умъртвяването на животни.

Това законодателство е важна стъпка в развитието на испанското общество, тъй като в момента над 140 хил. кучета се изоставят всяка година. Да и там имат проблем с изхвърлените животни, но разликата е, че се взимат мерки. Сравнете нашето законодателство и тяхното. Може искрено да се изсмеете, колко сме неуредени. А нали за това се борим? Нали за това са всички протести?

Испания се изправя срещу злоупотребата с животни и тяхното пренебрегване. Заслужават похвала, заслужават да покажем на нашите институции как се работи.

Ще Ви дам още няколко примера.

В Уругвай например, ако злоупотребиш с животинка, те очаква затвор ( в размер до 2 години и солени глоби до 68 800 песос). Забранени са и всякакъв тип животински циркове и зоологически градини. В Колумбия, също далеч от родната ни България, има солени глоби от март месец миналата година. Там глобите са на стойност 60 минимални работни заплати, не една или две, а 60! В Перу пък присъдите за насилие над животно са 5 години затвор. В Мексико законът наказва с лишаване от свобода до 2 години и глоби до 100 минимални работни заплати.

Струва Ви се невероятно, но е истина!

Ще Ви дам пример и с европейските страни, нали сме уж европейци. В същността си сме си още байганьовци и насилници.

Във Франция глобата също е на стойност 30 хил. евро. Небрежността също се наказва.

Тези страни показват развитие, инициатива, разбира се, има още много стъпки, които трябва да се направят.

Редно е да показваме тези примери, да ги показваме на властимащите и крадците, да натякваме, да изискваме!

Животните са уважавани, дано някой ден и при нас се случи това чудо!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове