/ВИДЕО+СНИМКИ/ Да спасиш хиляди кучета от корейска ферма за месо

Истинският ад и историята на едно пале

4/Представете си в какъв извратен свят живеем.

Скъпите корейци имат ферми за месо, но не от тези, "обикновените" касапници. Корейските касапници обработват кучешко месо, да, точно така - кучешко. Не желая изобщо да визуализирам тази гнусна картина.

Ферми, пълни с кучета, чакащи реда си, за да минат под сатъра и да бъдат одрани безмилостно. Интересно ми е как тези корейци изобщо спят, напълно бездушни ли са? Ампутирани от всякакви емоции ли са?

Едно съвсем обикновено момиче, а всъщност истинска спасителка, разказва Единственото нещо, което чувах, бе кучешко виене. Това е всичко, просто взех палето със себе си и го отведох от този ад

Доброволци от международната организация HSI решават да спасят 250 кучета и да им намерят любящи домове. Те посещават въпросната "ферма" с една единствена цел - да я затворят завинаги. Част от спасените животни незабавно отвеждат в Щатите.

Когато за първи път се сблъсках с този импровизиран обор, сърцето ме заболя, мислех си на какво са подложени кученцата“, казва Парк.

Тя смело се втурва вътре. Поразена е от всичко - звуци, миризма на амоняк, изпражнения и урина.

А гледката е още по-ужасяваща - стотици кучета на различна възраст, породисти и безпородни, поставени в клетки.

Всички се борят за вниманието на доброволците, други пък се сгушват в ъглите на клетките.

Доброволците откриват, че е пълна лъжа, че само някои породи се отглеждат за консумация от хората. Какви са тези хора, питам аз? Това хора ли са? Заслужават ли определението за човек?

Сред кучетата има сибирски хъскита, лабрадори…

От 2014 г. организацията работи усилено за затваряне на тези гнусни места и оттогава доброволците са помогнали на повече от 10 хиляди кучета да живеят и да се измъкнат от зверското клане в Китай и Южна Корея.

Самите „ферми“ варират по размери. Има мащабни предприятия с хиляди животни. Трудно е да се каже колко подобни стопанства има в Южна Корея, но ние имаме информация, че над 2 милиона кучета се отглеждат в тях“, разказва Кели О‘Меара, директор в организация за бездомни животни и част от HIS.

За седмица успяват да спасят 50 кучета.

Джуна е едва на 4 месеца, не е видяла нищо по-различно от ръждясалата метална клетка.

Когато за първи път я срещнах, тя се сви между майка си, братчетата и сестричките си, топлеше се. Свиваше се върху настилка направена от тел“, разказва Парк. „извадих я от клетката и просто разбрах, че трябва да я измъкна от това място“.

Въпреки че всички кучета от касапницата ще бъдат спасени, Джуна е сред първите 50, защото Парк иска да я отведе, докато е още уязвима. Загриженост!

„Разбира се, тя стана друго момиче след първата си баня, след топлата храна и прегръдка

За няколко часа Джуна се превръща в щастливо пале, далеч от ада.

„Ние няма да спрем да се борим срещу консумацията на кучешко месо, докато тази практика не остане в миналото“

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Book Face

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове