/ВИДЕО+СНИМКИ/ Гордейте се с Поли Генова, не я дърпайте в калта!

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Гордейте се с Поли Генова, не я дърпайте в калта! - картинка 1

Снощи българката класира страната на финал

Все още ме държат емоциите от снощи, емоции създадени не от самият песенен конкурс „Евровизия“, а от самата Поли Генова. Откровено казано конкурсът като цяло не бе нищо невиждано, не бе нищо впечатляващо.

Доста българи си позволиха да изсипят отвратителни коментари по неин адрес, без дори да са чули песента й, без дори да се запознаят с нейния талант.

В крайна сметка, Поли успя да постигне немислимото – класира ни на финал. Голяма част от „доброжелателите“ я упрекваха, обвиняваха я, че не става, но нашето момиче показа с размах как се прави и как се отива достойно на голяма сцена.

За мен тя е повод за гордост. И защо да не се гордеем, че българка успя да впечатли европейците. Защо да не се гордеем с факта, че изпъкваме с нещо различно? Не е ли това идеята? Не трябва ли да се опитваме да изчистим този мръсен образ, които сами сме си създали, дори с песен? Защо се опитвате да я принизите, да я завлечете в калта? 

Неблагодарни ли сте, че българското знаме се развява пред очите на милиони?

Защо сте толкова лицемерни? Защо обвинявахте Кубрат Пулев, когато загуби, защо сега сте отново „българи“, когато спечели?

Предпочитате да ни представят с образа на клекало пред света или с образа на едно младо и чудесно момиче?

Нашето момиче и песента й If Love Was A Crime попаднаха сред фаворитите на публиката и журито в снощния полуфинал, в който участваха 18 държави.  

Поли е родена на 10 февруари 1987 г. в столицата. Музикалната й кариера започва, когато е едва 4-годишна. През далечната 1995 г. става първият член на току-що сформираната детска вокална група Бон-Бон. Това е пътят й, тогава започва своята професионална музикална кариера.

Нашето момиче завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“, след това следва режисура в НАТФИЗ. Вокалист е в редица предавания, участва в различни телевизионни формати.

Междувременно се занимава и с благотворителност. Израства стъпка по стъпка.

Българката се появи на сцената на „Евровизия“ със замах, представянето й по нищо не отстъпваше на другите, богатите страни.

В крайна сметка, макар и да сме малка страна, недолюбвана от болшинството, едно младо момиче им доказа, че има какво да покажем и има с какво да се гордеем.

Разбира се, наясно сме, че от доста дълго време конкурсът  нито е точно европейски, нито точно музикален. Конкурсът неминуемо е обвързан с политически, социални и икономически интереси.

Но не забравяйте, че освен интересите и парите, са нужни талант, глас и послание.

Посланието на българката е ясно.

Спрете с грубостите.

Радвайте се, че има кой да Ви представлява, и то макар без много финансова подкрепа, отведе страната на финал.

Може само да пожелаем успех на Поли! Нека на 14-ти покаже на света, че България трябва да бъде рамо до рамо със силните на деня, дори и с песен! :)

/33

Коментари 5

 • #5
  Наташа Рангелова -

  Страхотна ! Успех !

 • #4
  Ilka Kostadinova -

  Bravo!! Neka se gordeem, che sme bugari!! Pozdravi ot Belgiq , bqh glasuvala 10 puti . <3

 • #3
  Дарина Иванова -

  Поздравления! Успех, Поли! Достойна българка!

 • #2
  Пламен Георгиев -

  Тази песен е най-добрата,която сме представяли до този момент на този конкурс.Дано има по-голяма обективност и Поли да спечели! Но дори и да не се случи-налице е професионално свършена работа.Ако някой може по-добре-нека да го покаже.В нета /с ''приказки''/ е лесно.

 • #1
  Pepa Gisheva -

  Достойно и силно представяне,успех Поли,пожелавам ти пълен успех на финала и първо място за Родината!!!

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове