/ВИДЕО+СНИМКИ/ Най-приказната сватба в историята

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Най-приказната сватба в историята - картинка 1

За холивудската звезда Грейс Кели и принцът на Монако- Рение III

Изминаха точно 60 години, откакто холивудската звезда - Грейс Кели, и принцът на Монако - Рение III, сключват брак на пищна церемония, която все още отеква в умовете на мнозина. Дори кралските сватби на Чарлс с Даяна и Уилям с Кейт не могат да достигнат блясъка на тази сватба. Беше невероятно събитие, което е оказало въздействие на толкова много хора." споделя техният син - принц Албер.

За нас това е просто денят, в който родителите ни са се венчали. Но за Монако и за хората по света това е началото на история, която продължава да изумява. Наистина е невероятно." През 1955 г. Кели вече е известна актриса с един Оскар" зад гърба си, когато заминава с американската делегация за Международния филмов фестивал в Кан. Там е поканена да посети Монако за фотосесия с принца. 

Двамата се срещат на снимките в двореца и започват тайна кореспонденция, която довежда до годежа им още същата година. 


Наполеоновият кодекс на Монако и Римокатолическата църква изискват две церемонии - една гражданска и една религиозна. Затова целият дворец в Монако е предекориран за първата церемония и за банкета за 3000 жители на Монако. 

Междувременно катедралата Св. Николай" се подготвя за втората по-пищна церемония, която е гледана на живо от 30 млн. души. За сватбените рокли се е погрижила дизайнерката Хелън Роуз, носителка на Оскар. Една от роклите отнела 3 седмици, за да бъде направена. 

Поканени са 700 гости, включително Аристотел Онасис, собственикът на едноименната верига хотели Конрад Хилтън, звездите Кари Грант и Ава Гарднър. И всичко това се случва, докато бъдещата булка е все още в САЩ. 

Изпращането на американката към Монако е грандиозно. На 4 април Кели, нейното семейство, 6 от шаферките, 80-те куфара багаж и нейният пудел, подарък от Кари Грант, се качват на презокеански лайнер Конститюшън" за 8-дневно пътуване до Френската ривиера.

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове