/ВИДЕО+СНИМКИ/ „Никой не ви е удрял бе, п*****си!“

/ВИДЕО+СНИМКИ/ „Никой не ви е удрял бе, п*****си!“ - картинка 1
Снимка: Веселин Боришев

Сблъсъкът на полицаи и граждани

Вчера станахме свидетели за пореден път на сблъсък между граждани и полицаи пред парламента. Протестът под наслов „Против ограниченията в Изборния кодекс“ изобилства от агресивни действия.

Спречкването стана около паркиран на място за инвалиди автомобил на МВР, заради който протестиращите се скараха с полицаите. Естествено ответен удар имаше. Грозни реплики също.

Никой не ви е удрял бе, педераси!“. Да, правилно чухте. Полицай си позволи да отправи подобни реплики срещу протестиращите.

А Сидеров като ви удряше- и какво?“

 

Мила родна картинка. Въпросните п*****си плащат нечия заплата. Ако тези п*****си ги нямаше, съответно някой щеше да остане гладен,  нямаше да получава редовно пари, за да се издържа.

Каква идилия. Защо да не се разменят подобни грозни реплики. Все пак МВР бди над нас. Защо пък да не си позволи да бъде агресивно спрямо всички. Недосегаеми ли са тези в системата? Или чисто и просто са зависими от всички граждани?

„По време на протеста против новия Избирателен закон, зад Народното събрание, откъм БАН, тази вечер към 20:30 ч. един полицай искаше да ме задържи, защото преминах през място, което беше блокирано от неправилно паркирана на инвалидно място полицейска кола. Не задържаха мен, а друг човек, напълно невинен - Филип, бащата на Деси Николова, който помогна да не бъда арестуван. На това отгоре друг полицай се престори, че човекът го е ударил, което решително не е вярно. Мен ме оставиха на мира. Филип е в Пето РУ-СДВР на ул. "Марин Дринов"...“, казва Манол Глишев, който често може да бъде видян на протести.

Нима е незаконно да изразиш мнение? Вярно, че сме много назад в класациите за свобода, но защо е необходимо всекидневно да ни се напомня по този грозен начин?

Милицията действа, агнетата мълчат кротко.

Забавното е, че когато те протестират искат подкрепата на гражданите, а когато същите тези граждани негодуват срещу своеволията на властимащите, биват наказвани.

Изкривени реалности. Изкривено съществуване. Едни искат подкрепа, едни бият.

Г-жа Бъчварова заяви, че МВР-то работи изключително добре в последната година, справя се много добре на границата (наистина ли?), поддържа готовност да се справи с терористична атака (наистина ли?), полицията е изключително активна (в налагането на граждани ли?), започнало е нов подход за ограничаване на битовата престъпност (ама Вие, сериозно ли?). Някъде из бръщолевенията на министъра се чу и думата „превенция“. Къде е тази превенция, г-жо Бъчварова?

В някакъв илюзорен Ваш си свят, може би?

Важното за Вас е да имате „безпрекословната подкрепа“ на премиера.

А ние всички знаем в каква държава живеем- полицейска и мутренска.

Знаем, че не сме мръднали от 90-те, но поне недейте да ни го навирате така в очите.

Скъпи граждани, не се оставяйте да бъдете попиляни, негодувайте срещу агресията, защото тя ражда още агресия.

А има една прекрасна поговорка „Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи“.

Дерзайте! Родната милиция показа отново, че Ви пази : )

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове