/ВИДЕО+СНИМКИ/ Нов видеокилип показва бягството на единия от терористите в Брюксел

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Нов видеокилип показва бягството на единия от терористите в Брюксел - картинка 1

Разследването призова за помощ при издирването на третия заподозрян

Белгийските власти призоваха отново днес населението на страната да помогне при издирването на третия заподозрян за терористичния акт на брюкселското летище, публикувайки ново видео и нови снимки на т.нар. „мъж с шапка“, предаде AFP.
„Ние призоваваме най-вече всеки, който е снимал или мисли, че е снимал заподозрения“, заяви говорител на белгийското следствие. Публикувано е и видео показващо пътя на изтегляне на мъжа от опустошеното летище обратно към центъра на Брюксел.

Един от атентаторите от брюкселското летище „Завентем“ Брахим Бакрауи е оставил послание, в което оневинява арестуваните заподозрени, предаде агенция Belga.
В запис, открит в изоставения лаптоп, Брахим Бакрауи изразява отчаянието си и споменава някои от заподозрените, които бяха арестувани за съучастие. Той описва как те са помогнали за подготовката на самоубийствения атентат с купуването на материали или с наемането на „убежище“. Брахим обаче казва, че „помагачите“ не са знаели в какво участват.

Днес датската полиция арестува четирима души в района на столицата Копенхаген, за които се смята, че са били бойци на екстремистката групировка "Ислямска държава", предадоха световните агенции. Датската полиция съобщи в "Туитър", че при свързан с арестите обиск са били открити оръжия и боеприпаси
/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове