/ВИДЕО+СНИМКИ/ Приятели - уроците

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Приятели - уроците - картинка 1

Незабравимите Фийби, Рейчъл, Чандлър, Рос, Моника и Джоуи

С право може да наречем „Приятели“ сериалът на сериалите. Любимият на поколения и винаги актуален, дори след повече от 20 години, сериалът попада в топ 10 любими на много хора. Освен, че може да се спукате от смях, шестимата верни приятели дават и доста ценни съвети.

Всеки един фен на сериала неминуемо се е асоциирал поне с един от героите.

Как всъщност щеше да се казва сериалът? Колебанията са били между Insomnia Café, Friends Like US, Friends. Приятели е създаден от Дейвид Крейн и Марта Кауфман, излъчва се от 1994 до 2004 г. Всички знаем какво разказва, не е нужно пояснение J Самите серии са заснети с Бурбанк, Калифорния, колкото и странно да ви звучи. Всеки един 22-минутен епизод отнема по шест часа да бъде заснет – два пъти повече от дължината на повечето ленти на ситкомите. Затова е нает комик, който да забавлява публиката в студиото между дублите.

По време на сериала, няма епизоди, които да са заснети в Ню Йорк. Продуцентите искат да открият правилната история, която ще има предимство ако бъде заснета на място. Създателите на сериала завършват първата чернова на едночасовия финал през януари 2004, четири месеца преди първото му излъчване. Преди да напишат епизода, Крейн, Кауфман и Брайт решават да изгледат финалите на други ситкоми, обръщайки внимание на това, кое е проработило и кое не. Кауфман казва, че са харесали тези, които са останали верни на самия сериал, а златният стандарт е бил финала на "Шоуто на Мери Тайлър Муур". Авторите са затруднени да напишат финала, и прекарват няколко дни в мислене как би трябвало да изглежда последната сцена, без дори да напишат една дума. Крейн казва, че не са искали да направят нещо "високо концептуално или да извадят шоуто извън шоуто".

Ето и уроците, които научихме от задружната компания:

За приятелството като такова


Приятелството е най-централната тема във филма, разбира се. Но гледайки всички тези смешни ситуации, случващи се между приятелите в сериала, неминуемо правим равносметка за нашите приятелства. Преосмисляме някои крайни свои възгледи. Разбираме, че не трябва да реагираме в черно и бяло спрямо нашите приятели. Съществуват и други цветове в реалността и приятелството и човек го оценява най-добре през смеха и трудните моменти.


Правете това, което обичате.


Един от най-ярките постулати на сериала „Приятели“ е да преследваш мечтите си, да правиш онова, което ти доставя удоволствие, да обичаш това, с което се занимаваш. Нима това не е едно от най-важните неща? Между недодялания палеонтолог и учен Рос и вятърничавия празноглавко и женкар Джоуи има огромна интелектуална пропаст, но това не пречи да живеят под един покрив и да се обичат истински.


Да си малко луд не е никак лошо.


Да си луд дори понякога те прави още по-индивидуален и интересен. Всеки има своите лудости, но много от нас се страхуват да ги покажат, защото се боят как ще бъдат приети в обществото. Да не се страхуваш да се изправиш и да заявиш себе си е едно от най-ценните послания на този любим филм.


Да бъдеш контролираща откачалка е страхотно.


Героинята на Кортни Кокс – Моника, е истинска откачалка, вманиачена по абсолютния контрол на всяка ситуация и всички около нея. Тя е педант до мозъка на костите си. Тя има нужда да владее пространството около себе си и е дяволски добра в това!
Така че, дайте воля на педантичността, лудостта си и освободете откачалката в себе си – може да се окаже полезно!

Подкрепяйте приятелите си и очаквайте тяхната подкрепа.

Нима това не е основното послание на приятелството? Приятелството не е само за забавление и смях. То е предимно подкрепа и упование на другия. Много често приятелите ни са по-близки до нас от роднините, именно защото ги подбираме по интереси и личностна съвместимост.

Любовта е по-силна от различията.


Моника и Чандлър доказват, че противоположностите наистина могат да се привличат, стига любовта и ценностите им да са достатъчно силни и общи. Много двойки не успяват да преодолеят различията си точно заради това – липса на обща ценностна система и приоритети.


Когато обаче истинската любов стои между вас и свързва сърцата ви, никое различие не може да я победи!

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове