/ВИДЕО+СНИМКИ/ Проклятието на Плейбой

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Проклятието на Плейбой - картинка 1

Най-умната секс икона на XX век – Джейн Мансфийлд

Автомобилни и самолетни катастрофи, самоубийства и свръхдози. Това са най-честите причини за смъртта на топ моделите на Playboy.

„Страшно е само да си помисля колко прекрасни жени си отидоха“, казва фотографът Питър Гоуланд, направил кориците на списанието с най-известните модели от 50-те и 60-те години на миналия век.

Джейн Мансфийлд е позната като един от най-провокативните секс символи през 50-те и 60-те години. Тя изживява повече животи, отколкото може да си представим.

Бъдещата филмова звезда е родена на 19 април 1933 г. Името й тогава е Вера Джейн Палмър. Знойното бижу е със завидно IQ – 163. За сравнение IQ-то на Айнщайн е 160. Красавицата е наясно, че в Холивуд никой не се вълнува от това, че знае 5 езика.

Омъжва се едва на 16 години за Пол Мансфийлд, като скоро след това се ражда и първото им дете. До края на живота си Джейн Мансфийлд успява да създаде похвално голямо семейство – ражда общо 5 деца от трима различни мъже. Междувременно Мансфийлд участва в редица конкурси за красота. Естествено, многократно е коронована. Печели титли като Мис Светкавица, Мис Седмица за превенция на пожарите и редица други. Да, тя е истински пожар, превенцията е неизбежна. Интересен факт е, че отказва титла наречена „Мис Сирене Рокфор“. Причината е ясна – просто не й приляга.

На невръстната възраст от 21 г. подава молба за развод. Това се случва непосредствено след като подписва най-важния договор в живота си с Уорнър Брадърс. Красавицата запазва името на съпруга си. Причината отново е суета – звучи й по-добре и смята, че е подходящо за звезда от нейната величина.

Бързо след подписването на договора се превръща в икона. Икона от тези непреходните. Излъчва секс, изящество. Нарежда се рамо до рамо с Монро и София Лорен. По нищо не им отстъпва.

Със София Лорен
Снимка: Със София Лорен
 

Със съпруг Номер 2 се запознава на представление на Мей Уест. Той е Мистър Вселена, а тя участва като танцьорка. Мики Харгитей не може да й устои, макар и да е женен. Джейн се появява в Playboy около 30 пъти.

Хю Хефнър, основател и творчески директор на списанието, е арестуван и по-късно изправен пред съда, заради една особено провокативна фотосесия, в която актрисата участва.

Мъжете благотворят Джейн. Бързичко звездата приключва брака си и се обвързва с режисьора Мат Кимбър. Ражда дете от него през 1965 г. Не чака дълго и подава документи за развод, отново. Започва бурна връзка с известния адвокат Сам Броуди.

Джейн се отдава на алкохол, наркотици. Взима хапчета за отслабване, а кариерата й върви към своя залез.

Джейн Мансфийлд загива в автомобилна катастрофа на 29 юни 1967 г. Актрисата издъхва на 34 г., докато на задната седалка са трите й деца. Те се разминават от смъртта без драскотина.

„Да си толкова красива е проклятие“

Питър Гоуланд

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове