/ВИДЕО+СНИМКИ/ Смешните гафове на световните лидери

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Смешните гафове на световните лидери - картинка 1

Всеки може да изглежда нелепо...

 

1/Срещата между Барак Обама и Раул Кастро в Двореца на революцията в Хавана привлече вниманието на света. И няма как, посещението си беше историческо защото американски президент не стъпвал в Куба повече от 70 години. Ръкостискането между двамата лидери бе определено като ”най-неудобното ръкостискане в историята”. Но не поради историческият аспект на ситуацията, защото приличаше повече на край на боксов мач, от колкото на среща между политици от такъв ранг. Кастро се опита да вдигне ръката на Обама над главата си, но този жест не беше добре разбран, и неловката ситуация беше запечатана за историята в един кадър в който фотожурналист увековечи неловкия момент.

Това обаче не е единствената ситуация в която протоколните и скучни на пръв поглед поздрави са изглеждали неловко и комично.

 

След кървавите атентати в Париж през 2015 г, Държавният секретар на САЩ Джон Кери и френският президент Франсоа Оланд

бяха „отстреляни“ от фоторепортерите в задушевна прегръдка. При пристигането си във френската столица държавният секретар на САЩ се втурва към президента а франция за сърдечна прегръдка. Объркването в тази уж нормална и естествена ситуация се поражда от желанието на Оланд да „дари“ своя гост с традиционната за Франция целувка...

 

 

Година преди това през 2014 г. за първи път след две години японският премиер Шиндзо Абе и китайският президент Си Дзинпин се срещат

лице в лице на Форума за Азиатското-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Пекин. За китайсият президент това е  ”първата крачка” за подобряване на взаимоотношенията след години на враждебност, като той самият заявява след срещата. Кадрите обаче показват съвсем различно отношение между Абе и Си Дзинпин. Си Дзинпин  демонстрира студенина при поздрава, а лицето на японския премиер Абе е в гримаса на  огорчение и отегчение...

През 2008 г. на официална визита на Меркел в Рим, Берлускони решава да поиграе с канцлера на “криеница” и неочаквано изскача зад гърба й, а тя извиква “О, Силвио”!

На среща на Г-8, докато Меркел разговаря с министър-председателя на Италия Романо Проди, Джордж Буш решава да я поздрави с масаж. Жестът съвсем не се харесва на германския канцлер, която вдига ръце за да се отърве от натрапника...

През 1992 г., Президентът Джордж Буш - баща е на официално посещение в Токио по време навечеря пред 130 души внезапно му прилошава и той повръща в скута на японския министър-председател Киичи Миязава след което припада на масата  ситуацията въпреки това се приема нормално – “И президентът е човек, и той се разболява”, казват присъстващи.

Когато си публична личност обществото подсъзнателно отказва да приеме, че всичко човешко е присъщо и на теб. За това всеки подобен гаф няма как да не остане незабелязан.

На всеки може да се случи да се подхлъзне по стълби и да падне. Президентът Джералд Форд също се е откроил с малък гаф, но ако нямаш поне малко чувство за самоирония, по-добре да се направи, че нищо не се е случило. Нищо човешко не им е чуждо, нали?

 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове