/ВИДЕО+СНИМКИ/ Светкавицата на Лени

/ВИДЕО+СНИМКИ/ Светкавицата на Лени - картинка 1
Снимка: www.pinterest.com

Кравиц за фотографията и необходимостта от нея

Леонард  Албърт Кравиц, по-известен като Лени, е роден на 26 май 1964 г. в Ню Йорк Сити.

Музикантът расте в семейство на актриса и телевизионен продуцент. Майка му, Хелън Уилис е позната от ситкома „The Jeffersons”, а баща му, Сай Кравиц, от ABC.

Лени носи името на чичо си, убит в Корея през 1951 г.

Кравиц прекарва детските си години в Манхатън, а през уикендите като всяко едно дете - при баба. Още на 3 години започва да "свири" в кухнята върху тенджери и тигани, използвайки ги за барабани. На 5 вече заявява, че иска да стане музикант. Започва да свири на барабани, а по-къно и на китара. Слуша рок, джаз, R&B, опера, госпъл и блус. Като дете често посещава "New York theater", където майка му работи. Именно тя е тази, която го окуражава да се занимава с музика.

 

На 15 години Лени е решен да гради музикална кариера. Напуска дома си. Прекарва време с приятели, спи в колите им. Вдъхновен от Дейвид Бауи, приема псевдонима "Romeo Blue". Музиката му по онова време е силно повлияна от Принс.

През 1982 г. завършва училище и успява да убеди баща си да му даде пари, за да започне да прави записи, вместо да учи в колеж. Още с първото си демо получава няколко предложения за работа от различни компании. Единственото условие е Лени да промени малко музиката си с цел да стане "достатъчно черна". Той отказва.

През 1989 г. излиза дебютният му албум "Let Love Rule", който се превръща в хит. Скоро след това написва и хита на Мадона "Justify My Love."

"Бих искал да мога да се боксирам. Дядо ми беше огромен фен на бокса и ме научи на някои основни неща в спорта", отговаря Лени Кравиц на въпроса какъв неусвоен досега талант би искал да притежава, пише Капитал.

Flash Photographs by Lenny Kravitz
Снимка: Flash Photographs by Lenny Kravitz

Все пак, освен многожанров музикант, който като че ли направлява кариерата си отвъд тенденциите, той има паралелна кариера в киното (от "Игри на глада" през "Иконом на седем президента", заради който отмени концерт в София, до спечелилия му първи номинации "Прешъс"), през 2003 г. основава студио за интериорен дизайн, а неотдавна създаде мъжка модна линия съвместно с Том Форд.

От две години Лени има нова страст- фотографията. Всъщност страстта му определено е повече от едно увлечение. Миналата година Лени издава фотографска книга наречена “Flash”. Обект на фотографиите му са хилядите фенове и папараците, които го следват неотлъчно.

Flash Photographs by Lenny Kravitz
Снимка: Flash Photographs by Lenny Kravitz

Кравиц нарича снимките си „промяна на танца“ с тях. Освен любопитната идея да насочи обектива към хората, които го снимат, целият проект е поглед към всекидневието му.

За наше щастие и ние ще имаме възможност да посетим изложбата на Лени. На 7 април ще бъде открита в София, като столицата ще бъде едва четвъртият град, в който нетипичната селекция ще бъде показана.

Flash Photographs by Lenny Kravitz
Снимка: Flash Photographs by Lenny Kravitz

Идеята фотосите да се превърнат в изложба е на френския режисьор Жан-Баптист Мондино, работил с множество знаменитости (Дейвид Боуи, Бьорк, Мадона)

"Фотографията е голяма част от живота ми, тъй като е естествена част от настоящето, позволява ми да улавям това, което то ми дава", казва 51-годишният музикант, чийто статут днес е плод на неслизащите с години от ефира American Woman, Are You Gonna Go My Way? и Again (най-харесваният коментар за песента е "Палци горе, ако слушате това през 2016"). Убеден е, че с времето все повече ще съчетава това, което прави като музикант и фотограф.

Flash Photographs by Lenny Kravitz
Снимка: Flash Photographs by Lenny Kravitz

"Чувствам музиката и фотографията като много близки изкуства. И в двете имам еднакво усещането за свобода."

Изложбата е част от събития „Майстори на фотографията“, а определено Лени успява да впечатли!

Flash Photographs by Lenny Kravitz
Снимка: Flash Photographs by Lenny Kravitz
Flash Photographs by Lenny Kravitz
Снимка: Flash Photographs by Lenny Kravitz
/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове