Вигенин: Социалистите пак ще подкрепят Радев въпреки критиките на Нинова

Вигенин: Социалистите пак ще подкрепят Радев въпреки критиките на Нинова - картинка 1

На 21 ноември ще се проведе балотаж за избор на президент

Смятаният за приближен до лидера на БСП Корнелия Нинова Кристиан Вигенин призова за мобилизация на социалистите в подкрепата им за президента Румен Радев на балотажа в неделя. В ефира на бТВ в сряда той каза, че няма никакво разколебаване в БСП относно избора им на кандидат.

Ден по-рано Нинова отправи остра критика срещу държавния глава и отказа да каже дали ще гласува за него на балотажа. Това се случи по време на пресконференция, на която тя подаде оставка заради слабия резултат на БСП на парламентарните избори.

Според Нинова Радев е попречил за по-добър резултат на БСП, които го подкрепиха и когато се кандидатира за президент за първи път преди 5 години. Тя нарече "Продължаваме промяната" "новата президентска партия", която отнела 10-15% от вота за социалистите.

Според Вигенин, който беше начело на предизборния щаб на БСП, трябва да има мобилизация в структурите на БСП преди втория тур на президентските избори, за да може Радев да спечели нов мандат.

Изказването на Вигенин беше определено като "кризисен пиар" от Анастас Герджиков, срещу когото настоящият държавен глава се изправя на балотажа, съобщава Дневник.

Герджиков е независим кандидат, чиято кандидатура е издигната от Инициативен комитет. Той е подкрепен от ГЕРБ. Кандидатурата на Радев също е независима и издигната от Инициативен комитет. Той е подкрепен от БСП, както и от победителите на парламентарните избори „Продължаваме промяната“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове