Виновен ли е Джок Полфриймън? (ВИДЕО)

Виновен ли е Джок Полфриймън? (ВИДЕО) - картинка 1

Появи се видео, което внася съмнение в справедливостта на присъдата му въобще

Видео с кадри от охранителни камери от нощта на убийството на Андрей Монов от австралиеца Джок Полфрийман беше публикувано в YouTube. Записът, озаглавен "Истината за Полфрийман", е анонимен, но авторите му твърдят, че е взет от кориците на съдебното дело. 

Те заявяват, че кадрите доказват твърдението на защитата на чужденеца, че той е бил нападнат от Монов и група негови приятели, бит и замерян с камъни, което го е провокирало да извади нож при законна самоотбрана. Това се случило, след като той опитал да си тръгне, но бил догонен. Компанията е била от 16 души, като факсимиле от документ, приложен към делото, показва, че в кръвта на Монов са открити почти 3 промила алкохол.

Тъй като на места записът е неясен, авторите обясняват с текст какво се случва вечерта на 28.12. 2007 г. и как е постъпил тогава Джок Полфрийман и препоръчват да се гледа на голям екран. Самото наръгване на Монов и Антоан Захариев, който оцеля, обаче не се вижда.По-рано вчера Върховният касационен съд реши делото за възобновяване на производството за условното предсрочно освобождаване на австралиеца да бъде изтеглено на по-ранна дата - на 7, а не на 23 октомври, заради големия обществен интерес. За касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд постанови Джок Полфрийман да бъде освободен, след като е излежал 12 години от 20-годишната си присъда.

Преди дни той се оплака в телевизионно интервю, че макар вече да има паспорт и самолетен билет, българските власти го държат в центъра за настаняване в Бусманци

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове