Вкусните пролетни диети

Вкусните пролетни диети - картинка 1

Предлагаме 5 варианта, от които ще си оближите пръстите

Разтоварващите дни не са жестоко гладуване и лишение от всичко друго, освен вода. Сега можеш да избираш между различни храни, в зависимост от твоите вкусови предпочитания. Разтоварващите дни се правят веднъж седмично – има варианти и за любителите на сладкото, и за привържениците на месото. Това е известен стрес за организма, при който можеш не само да свалиш килограми, но и да си повдигнеш самочувствието, пише “Cosmopolitan”.

Разтоварващ ден на банани

Всички знаят немалко за полезните свойства на банана. Спортистите го наричат „натурална енергийна напитка”, а също така и го ядат, за да възстанови мускулната тъкан. Бютихолиците уверяват, че бананът влияе благотворно на състоянието на кожата, а лекарите съветват да изяждаш плода преди сън – така победата в борбата с безсънието ще е на твоя страна. А диетолозите отбелязват: един разтоварващ ден на банани всяка седмица и можеш да отслабнеш! Работата се крие в това, че съдържащата се в банана фруктоза убива желанието за сладко. Също така, въпреки ниската си калоричност, бананът помага за бързото засищане – имай го предвид и хапвай плод в офиса, а не кексче.Разтоварващият ден на банани има много вариации. Можеш да съчетаеш банана с вода (на закуска, обяд и вечеря изяждай по един банан и изпивай чаша вода), с прясно мляко (разбивай млякото с банана в блендера) или с извара.

Разтоварващ ден на щоколад

Но пък диабетиците трябва да се въздържат. Естествено, се подразбира, че не е подходящ всеки шоколад – остави настрана млечните блокчета и белия аеро шоколад. Избери черен шоколад, съдържащ не по-малко от 80% какао. Можеш да организиращ разтоварващия ден по два начина. Да изяждаш 10 г шоколад пред всеки прием на храна или да си вземеш 80 г и да ги разделиш за целия ден. При това отделяй особено внимание на водата – нужно е да изпиваш 1,5 – 2 литра (можеш да пиеш вода само 3 часа след изяждането на порцията шоколад).

Разтоварващ ден на пилешки гърди

Ако не можеш без месо, то за теб е този вариант. 700 г варено пилешко разпредели на 6 равни части, които да приемаш на всеки 3 часа. Пий много вода и се постарай да не посягаш даже и към зеленчуци. Основното в този разтоварващ ден е приемането на белтъчини в голямо количество – те ускоряват обмяната на веществата и карат организма да изработва ферменти, разграждащи мазнините. Между другото, ако добавиш и физическа активност (пусни си видеоуроците с моделите на Victoria’s Secret или отиди на фитнес), то можеш да свалиш повече от 1 кг за денонощите.

Разтоварващ ден на плодови коктейли

Смеси в блендера около 500 г извара (може и повече!), 0,5 литра кисело мляко и несладки плодове, изключвайки бананите, гроздето и смокините. По-голямата част от коктейла трябва да е съставена от изварата и киселото мляко – по такъв начин ще получиш голяма доза белтъчини, което ще повлияе положително върху обмяната на веществата. Между другото, има и вариант за тези, които повече обичат зеленчуци. Смеси кисело мляко, извара, краставица и зелени подправки (подходящи са всички: спанак, листа салата, магданоз, пресен лук и т.н.).

Разтоварващ ден на ябълки

За най-полезни се смятат зелените ябълки – само че бъди по-внимателна с тях, ако имаш гастрит или язва на стомаха. През деня яж ябълки (за целия ден е нужно да изядеш, например, килограм) и прихапвай извара. Или изпивай чаша минерална вода половин час преди храненето, съставено от ябълки. Можеш да ги съчетаваш и с кисело мляко, и с мед, а можеш да ги ядеш и като отделен продукт, без да пиеш даже и вода – по този начин ще помогнеш на огранизма да се отърве от излишните течности.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове