Властта се договори за промените в Изборния кодекс

Властта се договори за промените в Изборния кодекс - картинка 1
Снимка: БГНЕС

Предизборната кампания остава 30 дни

След около два часа разговори в парламента между премиера Бойко Борисов и лидерите на партиите в управлението компромиси за Изборния кодекс са намерени. Оттам и стабилността на властта е върната.

Пред журналисти Цветан Цветано заяви, че референдумът ще бъде в правомощията на президента и ще влезе в преходните и заключителните разпоредби на Изборния кодекс, цитиран от БГНЕС.

Той зяви още, че има съгласие за това да се създават местни коалиции, като ще се изброяват кои партии участват в коалицията и няма да се посочват името на коалицията и името на населеното място, за което тя се бори.

Предизборната кампания остава 30 дни, а всички партии и предизборни щабове ще са в правото си да правят кампанията 30 или по-малко дни, каза Цветанов.

Всички в управлението са съгласни да се правят социологически проучвания по време на избори. Кампанията ще бъде 30 дни, а не 21, както беше идеята. Естествено, някои партии може да агитират и по-малко време, ако желаят.

За гласуването в чужбина ще търсим допълнителен консенсус и ще можем да постигнем решение, което да е от полза за българските избиратели, каза той. Машинното гласуване сега е прието да става експериментално. В момента премиерът е възложил да се провери какви са техническите възможности и да бъде въведено за не по-малко от 500 секции, както и да се търси вариант за машинно преброяване, информира Цветанов.

/34

Коментари 1

  • #1
    Иван -

    Ще гласувам само за референдума-във 25 НС депутатите са били 120 човека,но БЪЛГАРИЯ Е НАБРОЯВАЛА 9 МИЛИОНА ПОЧТИ.СЕГА ДАЛИ ИМА И ПОЛОВИНАТА ,А ДЕПУТАТИТЕ СА НАРАСНАЛИ НА 240 .ДО ТУК ДОБРЕ,НО ПО ВРЕМЕТО НА 25 НС,НАШАТА МАЙКА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА СИЛА,ЖАЛКО ,ЧЕ СЕГА НЕ Е 18 МИЛИОНА ,ЗА ДА ИМА 240 ДЕПУТАТА.И 120 СА МНОГО ПРИ СЪВРЕМЕННАТА ТЕХНИКА.Президентската институция е само фасада,която не променя положението на обикновения народ,така че защо да гласувам?

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове