Военен хеликоптер падна край Пловдив, двама загинаха

Военен хеликоптер падна край Пловдив, двама загинаха - картинка 1

Един от членовете на екипажа е откаран в болница

Военен хеликоптер Ми-17 падна тази вечер в района на авиобаза "Крумово" край Пловдив. 

Около 20.30 часа при планов полет по неизяснени засега причини вертолет Ми-17 пада от около 50 м височина. Екипажът на борда е от трима военнослужещи, съобщиха от Министерството на отбраната.

Предприети са незабавни мерки за предотвратяване на взрив на вертолета и за спасяването на членовете на екипажа.

По време на действията за оказване на медицинска помощ е установено, че двама от военнослужещите – командирът на екипажа и помощник-пилотът, са загинали. Третият член на екипажа – бордният инженер, е откаран незабавно в болница.

Около 21.15 часа в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив е откаран с линейка един от пострадалите. Той е в тежко състояние, контактен е, няма опасност за живота му. Мъжът е вкаран в шокова зала. Лекарите не дават повече подробности за състоянието му, съобщава NOVA.

Шест линейки и шест пожарни коли са се отзовали на сигнала за падналия хеликоптер. По разказа на очевидци машината се е запалила във въздуха, завъртяла се е и е паднала на земята, при което се е чул силен гръм.

За NOVA военният министър Красимир Каракачанов потвърждава, че има двама загинали и един ранен

"Всичко е станало много бързо и пилотите не са имали възможност да подадат сигнал. Най-вероятно става въпрос за авария в машината, а не за грешка на пилотите", заяви военният министър.

 

Дейността на летището се провежда нормално и самолетите излитат и кацат по разписание.

Това е вторият инцидент с военен хеликоптер в рамките на една година. На 9 юни 2017 г. военен хеликоптер "Пантер" падна в Черно море по време на тактическо учение на 7 мили източно от устието на река Камчия. При инцидента загина пилотът майор Георги Анастасов. С действията си той спаси живота на другите двама членове на екипажа.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове