Военните се опитаха да свалят арменския премиер. Той уволни шефа им и свика митинг

Военните се опитаха да свалят арменския премиер. Той уволни шефа им и свика митинг - картинка 1

Никол Пашинян нарече призив на Генералния щаб с искане за оставката му "опит за военен преврат"

Висшите военни в Армения днес излязоха с призив към правителството да подаде оставка. Министър-председателят Никол Пашинян нарече това опит за преврат и уволни началника на генералния щаб, предават руските медии.

Генералният щаб на арменските въоръжени сили разпространи днес изявление, в което каза, че правителството не е способно да взема адекватни решения в критична за страната ситуация като сегашната. Военните поискаха премиерът и министрите му да напуснат постовете си.

"Смятам изявлението на Генералния щаб за опит за военен преврат", написа Пашинян във Фейсбук. "Призовавам всички наши привърженици на площад Република сега. Скоро ще се включа на живо".

 

 "Премиерът и правителството на Армения вече не са в състояние да вземат адекватни решения в тази криза и съдбоносна ситуация за арменския народ. Във връзка с настоящата ситуация арменските въоръжени сили настояват за оставката на министър-председателя и правителството на република Армения, като същевременно предупреждават да се въздържат от използване на сила срещу хората, чиито деца загинаха в защита на Родината и Арцах“ (арменското название на анклава Нагорни Карабах в Азербайджан- б.р.), казаха в декларацията си военните, цитирани от ТАСС.
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове