Военните заминаха към границата

Военните заминаха към границата - картинка 1

Учение „Граница 2016“ ще стикова действията на военни и полиция при евентуален бежански поток

9/След като в сряда на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов разпореди почивните дни да се използват за учения по границата, тази сутринт военна колона е била забелязана по магистрала „Струма“. От военното министерство уточняват, че днес ще се проведе подготовката и първоначалните тренировъчни действия, съобщи БГНЕС.

Целта е да се стиковат действията на армията и полицията в случай на миграционна вълна. Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало. Чуйте се с кметовете, с областния управител, съберете ги всичките и ги проверете като структури и единици как действат", нареди Борисов в сряда.

Съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната носи наименование „Граница – 2016“. Учението започва утре (събота), в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич. Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на МВР, МО и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България.

/37

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове