Всеки да има правото да носи оръжие, за да защитава детето си!

Всеки да има правото да носи оръжие, за да защитава детето си! - картинка 1

Бях застеляна от ръката на собствения си син…

5/Чували ли сте за Джими Гилт? Ако не сте, сега ще Ви обясним защо я споменаваме. Тази американка е яростна защитничка на правото за носене на оръжие в САЩ. Та, тази жена беше простреляна вчера от своя 4-годишен син. Инцидентът е станал във Флорида докато тя пътувала с колата си и с детето, съобщава „Дейли мейл“.

Джейми Гилт карала колата когато внезапно детето стреляло от задната седалка и я ранило. Тя е откарана в болница, като състоянието й е добро."Оръжието е законно закупено от жертвата. Само по себе си обаче оставянето на заредено оръжие, така че да може да бъде достигнато от дете, във Флорида представлява престъпление. Джейми Гилт защитава в социалните мрежи вдъхновено правото да се носи оръжие.На своята страница във "Фейсбук", която в момента е недостъпна, в понеделник тя се похвалила, че у тях всички могат да стрелят."Дори и 4-годишният ми син вече може да стреля с малокалибрена пушка", написала тя гордо.

Сега социалните мрежи изобилстват от коментари върху иронията на съдбата.

"По всичко личи, че на вас е бил даден втори шанс", но мнозина не са го имали", пишат интернет потребителите.Това е информацията по нещастния случай. Да започнем коментара си с това, че в САЩ е напълно възможно да отидеш и да си закупиш оръжие само с личната си карта. Знаете ли, че  конституционното право за притежаване на оръжие е допринесло за смъртта на повече американци, отколкото от всички войни на САЩ, взети заедно? Американците сякаш са маниакално пристрастени към личните си оръжия. Ако обаче някому тази констатация се стори преувеличена,

ето още факти, които ще докажат твърденията ни

.Американското издание "Атлантик" привежда статистика, според която всяка година в САЩ с извършват средно 300 000 нападения с огнестрелно оръжие, при които загиват по около 30 000 души, значителна част от които напълно невинни хора. Според друга статистика след покушенията през 1968 г. срещу чернокожия лидер Мартин Лутър Кинг и срещу Робърт Кенеди един милион американци са убити в страната си от огнестрелни оръжия - или в известен смисъл от конституционното право да се притежава и използват оръжия.

Това казва статистиката, не ние.

И докато отвъд океана президентът Обама се опитва да ограничи ползването на огнестрелно оръжие, провокиран от стотиците инциденти, които стават, тук в България е абсолютно забранено да се закупиш оръжие без разрешително. Имаме си голям Правилник за прилагане на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите, които трябва да се спазва.

Двата примера – и САЩ и България са напълно противоположни и едва ли може да се даде добър аргумент за това, кое е по-правилно. Но факт е, че повечето инциденти в САЩ стават заради масовото използване на оръжия. В България също има доста примери, в които стрелецът се оказва, че е изършил престъплението с незаконно оръжие. Така че, можем да обобщим, че и двете политики имат пропуски, които трябва да бъдат запълнени. Едно е сигурно, трябва да бъдем внимателни с ползването на огнестрелно оръжие, без значение в коя държава се намираме.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове