„Всички дни“ на Георги Томов

„Всички дни“ на Георги Томов - картинка 1

Премиерата е на 27-ми май на Пролетния базар на книгата в НДК

Хитовият сборник с разкази на Георги Томов „Всичките дни” ще бъде представен официално на Пролетния базар на книгата в НДК. Премиерата на новата книга на Томов, която излезе преди месец, е насрочена за 27 май (петък) от 18:00 часа на сцена ляв полуетаж в НДК.

Припомняме, че новият сборник на Георги Томов съдържа 13 майсторски написани разказа, всеки от които е под редакцията на близки приятели на автора – известни писатели, журналисти, преводачи и издатели.

Авторът на „Кривата на щастието” Иво Иванов е категоричен: „Има шепа хора на този свят, на които е връчена особена отговорност облечена в дрехите на рядка дарба. Отговорността да разкажат света в който съществуваме така, че да ни помогнат да открием собственото си място в него. Георги Томов е един от тези хора. Невъзможно е да устоите на героите му и зашеметяващо разнородните фабули, които обитават. Невъзможно е да не бъдете пленени от палитрата му. Невъзможно е да не се възхитите на въображението му.

Невъзможно е да не бъдете разтърсени, разплакани, разсмени и разтворени в собствените си мисли, при това в рамките на един и същи разказ.

Едно от многото изумителни неща в този сборник на живота е завидната лекота с която авторът е намерил начин не само да проговори чрез героите си, но и да позволи на тях да проговорят чрез него.”Георги Томов е добре познат на публиката с предишните си книги – сборника „Не беше тук и си отиде” и романа „Докато дишам” (в съавторство с Дейна Бренченс).

По-рано тази година негов разказ излезе и в сборника „Обича ме, не те обича”, който обедини 16 от най-четените и обичани съвременни български автори и техните разкази, посветени на любовта. Сега Томов радва любителите на качествената българска литература и с новия си сборник „Всичките дни”, а всеки, който има желание да се срещне лично с автора може да го направи на 27 май от 18:00 часа на сцена ляв полуетаж в НДК.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове