Всички момчета от пещерата в Тайланд са спасени!

Всички момчета от пещерата в Тайланд  са спасени! - картинка 1

Преди повече от две седмици 12 момчета от футболен отбор и техният треньор заседнаха в наводнена от дъждове пещера

Всички момчета благополучно са извадени от пещерата в Тайланд, съобщават "Гардиън", CNN и "Ройтерс".

Преди повече от две седмици 12 момчета от футболен отбор и техният треньор заседнаха в наводнена от дъждове пещера в Северен Тайланд. При първия и втория етап от операцията в неделя и понеделник спасителните екипи успяха да извадят общо 8 момчета. 

Снимка 367473

Източник: ЕПА

CNN и "Ройтерс" информират, че деветото момче е спасено по време на третия етап от операцията. "Ройтерс" се позовава на източник, запознат с действията, а CNN цитира двама източници - един от тайландските пехотинци и член на спасителния екип. Впоследствие "Гардиън" също потвърди информацията.

Малко по-късно "Ройтерс" съобщи, че е извадено десетото момче. "Гардиън" потвърди информацията. 

"Ройтерс" и "Гардиън" потвърдиха, че към 17,15 часа местно време спасителните екипи са извадили единадесетото момче. Thai TV информира, че той е най-малкият от всички - на 11 г. Момчето е в добро здраве.

Няколко часа по-късно свидетел заяви пред "Ройтерс", че дванадесетото момче е извадено от пещерата.

При настоящата ситуация в пещерата остава само треньорът. Други медии съобщават, че всички са извадени от пещерата, но информацията не е потвърдена. 

Децата са на възраст между 11 и 16 г., а треньорът е на 25 г.

Днес операцията започна в 10,08 часа местно време.

По-рано властите съобщиха, че настанените осем момчета в болницата са в "добро психическо състояние". Децата са настанени в болницата в Чианг Рай.

Операцията е изключително усложнена, тъй като децата трябва да изминат разстояние от 3,2 километра, което включва плуване под студена и мътна вода с препятствия като тесни подводни участъци и скали. В понеделник вечерта в района имаше проливни дъждове, както и във вторник сутринта, но властите увериха, че подготовката за финална част от мисията няма да бъде засегната.

 

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове