Въобразяваш ли си, че си влюбена!?

Синдромът на бързото и фалшиво влюбване може лесно да бъде разпознат: ако си се влюбвала до ушите след първото кафе повече от веднъж в живота си, тогава определено страдаш от СБВ.

Чуваш ли сватбен звън?

Достатъчно е да има красиви сини очи и да може да те поласкае, за да зазвучи в главата ти сватбеният марш на Менделсон. Не е важно дали притежава други положителни черти, защото ще го „доусъвършенстваш“ в главата си спрямо идеала, който вече си си начертала- и без това вече си влюбена до ушите. Не точно в него, а в самата любов. Всъщност дори не и в любовта, а в самата себе си, пишат от cosmopolitan.bg

Плюс и минус

Спрямо теорията на Юнг жената носи в себе си вътрешен мъжки образ- анимус- мистериозно същество, което е смесица от очакванията от противоположния пол, които гради от раждането си. Във всеки мъж, с когото се запознаваме, търсим своя анимус, а в желанието си да го открием, сме склонни и да си затворим понякога очите. Това онагледява поговорката, че любовта е сляпа.

Принцът от приказките

Момичетата, които страдат от СРВ не просто не виждат недостатъците на своя предполагаем партньор, но и му приписват положителни качества, които той изобщо не притежава. Как да постъпиш? Дръпни ръчната, спри и се огледай. Него и себе си. Помисли дали наистина притежава качествата, които виждаш в него, демонстрира ли ги, когато сте заедно. Или пък всичко е само в твоята глава. Вместо постоянно да се чудиш дали си достатъчно добра за него, помисли дали всъщност той е достатъчно добър за теб.

Мир да има

Вашите са ти продънили ушите, че е време да се събереш с някого. Приятелките ти също изтъкват изненадващите предимства на гаджетата си. И няма как да откажеш, ако искаш всички да са доволни. Хващаш се с момче, което всички (други) одобряват и слагаш маската на доволна и влюбена. Не е изключено наистина да си, но ако другите се радват повече от теб, е малко под въпрос.

И кой знае най-добре?

Ти, естествено. Но ще се наложи да послушаш сърцето си. За целта трябва да изключиш всички странични шумове. В това число влизат: подаръците, които ти е направил, мнението на приятелите ти, финансовите му възможности, почивките в скъпи хотели. Ако махайки тези неща, не остава нищо, работата е ясна – ти не си точно влюбена, а се чувстваш добре и удобно. Което не е малко и с малко инвестиция в чувствата може да се превърне и в любов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове