Въоръжени мъже нападнаха популярен курорт край столицата на Мали

Въоръжени мъже нападнаха популярен курорт край столицата на Мали - картинка 1

Двама туристи са убити, четиирима от нападателите са ликвидирани от от силите за сигурност

Луксозен курорт, популярен сред западните посетители, разположен край столицата на Мали, е подложен на нападение, предаде AFP.
Все още няма информация кой стои зад нападението и дали има жертви.

Източници, намиращи се в покрайнините на Бамако, са съобщили за АФП, че от атакуваното място се чува стрелба, а над него се издига дим. Според журналист от АФП към лагера са се отправили войници от малийската армия от френските антиджихадистки сили "Бархан".

Според цитиран от Ройтерс говорител на малийското министерство по сигурността става въпрос за курорта "Кампемон", в селището Дугуракоро източно от Бамако. 
Някои източници съобщават за взети заложници.
По-късно стана ясно, че при нападението са загинали двама души. Четирима нападатели са били убити от силите за сигурност в Мали.  
„Ние успяхме да спасим около 36 гости и служители от курорта“, включително 15 френски граждани и също талкова малийци, заяви министърът на сигурността на страната.
„Това е атака на джихадисти. Малийските специални сили се намесиха и около 20 заложници бяха освободени“, коментира министърът на сигурността на Мали. „За съжаление в момента има двама загинали, включително гражданин на Франция и Габон“, допълни министърът.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Блогове