Въпросите за „Пряката линия“ на Путин репетирани предварително

Въпросите за „Пряката линия“ на Путин репетирани предварително - картинка 1

„Пряката линия“ започна в 12 часа днес и по традиция жители от цяла Русия задават въпроси на Путин на живо в ефир в рамките на няколко часа.

„Пряката линия“ започна в 12 часа днес и по традиция жители от цяла Русия задават въпроси на Путин на живо в ефир в рамките на няколко часа.

РИА Новости дори обяви вече, че преди „Пряката линия“ са получени 2 млн. въпроса за Путин.

Според източници на РБК обаче подготовката за живите включвания, в рамките на които се задават въпроси, се случва отдавна, а от няколко дни текат и репетиции, като задаващите въпроси са издирени от администрацията на президента.

Примерът на медията е държавна почивна станция в Подмосковието, където организаторите на включването предварително са беседвали с бъдещите участници и са подбрали тези, които ще задават въпроси. Някои от тях са подготвени да зададат свои въпроси, а на други са дадени предварително подготвени от организаторите въпроси.

Тези, които няма да задават въпроси пък, ще участват във включването като масовка.

Всички бъдещи участници са преминали стриктен инструктаж, в това число да не напускат станцията преди „Пряката линия“ и да не разказват за предварителната подготовка, да не вземат микрофона от момичетата, които ще помагат.

Въпроси по време на „Пряката линия“ се задават и от студиото, където по традиция са подбрани предварително граждани от различни прослойки, включително министри, губернатори, чиновници и др.

По време на редовната „Пряка линия“ с президента на Русия 12-годишната Варвара Кузнецова попита Владимир Путин „ако се давят (Петро) Порошенко и (Реджеп) Ердоган, кого ще спасите първи?“.
„Ако някой е решил да се удави, то вече е невъзможно да бъде спасен. Но ние сме готови да подадем ръка за помощ на всеки, ако той самият го иска“, отговори руският държавен глава.

Отговаряйки на въпрос за сроковете за подновяване на полетите до Египет и чартърите до Турция, той каза, че съответните решения за взети от съображения за сигурността на туристите. Путин отбеляза, че Кайро се бори с екстремистите на Синайския полуостров, където редовно има терористични атаки.
„Що се отнася до Турция. Тук виждаме аналогична картина. Но, според нас, днешното ръководство на Турция не толкова се бори с радикалите, колкото сътрудничи с тях“, каза Путин.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове