Възгледите на Тръмп: външната политика на САЩ е пълна катастрофа

Възгледите на Тръмп: външната политика на САЩ е пълна катастрофа - картинка 1

Вярвам, че понижаването на напрежението и подобряването на отношенията с Русия, не само от позициите на силата, са абсолютно възможни.

Кандидатът президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръпм заяви, че терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) скоро ще бъде унищожена. Той разкритикува предсказуемостта на САЩ и това, че при изпращането на войници и при всяко друго действие, Вашингтон дава пресконференция, с която информира терористите за своите действия.

"Терористите ще изчезнат. ИД ще бъде унищожена, ако бъда избран за президент. И това ще се случи бързо", увери Тръмп.

Водещ приоритет за него в случай, че стане президент на САЩ, ще бъде спирането на ислямисткия екстремизъм.

"Русия също вижда ужасите на ислямския тероризъм. Вярвам, че понижаването на напрежението и подобряването на отншенията с Русия, не само от позициите на силата, са абсолютно възможни. Здравият разум говори, че този ужасен цикъл на враждебност трябва да приключи и в идеалния вариант ще приключи скоро – за благото на двете държави“, заяви Тръмп по време на обръщение във Вашингтон, цитирано от "Фокус".

Според милиардера, външната политика на страната се намира в катастрофално състояние. Вашингтон не може да „формира нова визия“ след края на Студената война. Според него, отсъствието на стратегия води „от една трагедия към друга“. В качество на пример той изведе ситуацията в Либия и появата на „Ислямска държава“.

Съюзниците на САЩ ще трябва да се защитават сами, ако Вашингтон не увеличи разходите си за отбрана, продължи с критиките си кандидат-президентът. Той отбеляза, че само четири от 28-те страни-членки на НАТО харчат за отбрана 2% от БВП, както е предвидено в споразумението на участниците в Алианса, а в същото време САЩ изразходват „трилиони долари за самолети, кораби, оборудване и развиване на въоръжените сили за надеждна защита на Европа и Азия“.

Тръмп заяви, че като държавен глава никога няма да допусне Иран да притежава ядрени оръжия. Милиардерът го повтори три пъти и добави, че „администрацията на Тръмп никога не би го позволила“.

Съединените щати трябва да принудят Китай да използва влиянието си върху Северна Корея за разрешаване на ядрения въпрос, смята Тръмп. „Ние имаме власт над Китай, икономическа власт, но администрацията на САЩ не разбира това. С помощта на тази власт, ние можем да управляваме и можем да накараме Китай да направи това, което е необходимо със Северна Корея, която е напълно извън контрол“, каза Тръмп.

По думите му, вместо това, президентът на САЩ Барак Обама „изглежда безпомощен, докато Северна Корея увеличава своята агресия и развива ядрените си постижения“

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп призова към обновяването на въоръжените сили на страната за осигуряването на военното ѝ доминиране по света. Доналд Тръмп отбеляза, че правенето на това е ефективно от икономическа гледна точка.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове