Възхитителните Мраморни пещери на Патагония /СНИМКИ/

Възхитителните Мраморни пещери на Патагония /СНИМКИ/ - картинка 1

С удивителни форми и цветове, преминаващи от бяло и бледожълто до наситено зелено и яркосиньо, пещерите са частично потопени в точно толкова зашеметяващите тюркоазени води на езерото Карера

Патагония е регион, пълен с невероятни природни чудеса, които предизвикват истинско възхищение – поредният пример за това са Мраморните пещери, изглеждащи толкова нереално красиви, сякаш са част от научнофантастичен филм. С удивителни форми и цветове, преминаващи от бяло и бледожълто до наситено зелено и яркосиньо, пещерите са частично потопени в точно толкова зашеметяващите тюркоазени води на езерото Карера.

Marble-Caves-of-Patagonia-2-800x533

Самото езеро се намира на границата между Аржентина и Чили, като пещерите са разположени на чилийска територия. Комплексът е съставен от три основни пещери: Параклисът (La Capilla), Катедралата (El Catedral) и Пещерата (La Cueva).

Marble-Caves-of-Patagonia-3-800x600

Marble-Caves-of-Patagonia-4-800x533

Ако искате да разгледате това невероятно природно съкровище, можете да го направите с малка лодка или каяк – но само когато водите на езерото Карера са тихи и спокойни. При по-бурно време достъпът до Мраморните пещери е опасен и често невъзможен. За местните мястото е свещено и често го посещават, за да се отдадат на молитви и медитация там.

Marble-Caves-of-Patagonia-5-800x600

Неотдавна съществуването на това рядко и безценно чудо беше застрашено от плановете на чилийското правителство да построи пет големи язовира в района – за щастие засега те не са осъществени и Мраморните пещери продължават да бъдат притегателно място за всички, които искат да се докоснат до магията, изваяна от природата.

Marble-Caves-of-Patagonia-71-800x533

източник: www.pateshestvenik.com

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове