Възможно ли е бързо да изчистите запотените стъкла на колата /ВИДЕО/

Възможно ли е бързо да изчистите запотените стъкла на колата /ВИДЕО/ - картинка 1

Даваме ви четири съвета

Като остави настрана стъргането на лед, което е твърдо на дневен ред през зимата, надали има нещо по изнервящо от това да скочите в колата, закъснявайки за работа, и да трябва да се справите с тежкия конденз по предното стъкло. Решаването на проблема може да изглежда сложно, особено за изнервен човек, но следвайки науката можете набързо да изчистите стъклото и да продължите напред.

Казваме науката, защото бившият инженер на НАСА Марк Робър е разработил метод, базиран на серия от експерименти, които самият той е провел. И разбирайки точно защо се образува кондензацията на стъклата Робър дава няколко прости съвета, с които да разкарате миниатюрните капки за минимално време.

1. Пуснете парното максимално силно: Топлият въздух може да задържи в пъти повече влага от студения. Както казва инженерът, топлият въздух е като голяма кърпа, която попива водата.

2. Включете климатика: По горната логика студеният въздух, идващ от климатика, ще изстиска кърпата, за да може тя да поеме отново нужната влага.

3. Спрете рециркулацията на въздуха: Външният въздух е студен и не задържа много вода, но ако се вкара в колата и се загрее, той може да поеме влагата.

4. Отворете прозорците: Възможно е времето да не го позволява, но ако отворите прозорците, дори за малко, ще дадете на сухия външен въздух да замени влажния в колата.

Ако нищо не помага достатъчно, може да пробвате и алтернативни методи като този да сложите чорап с пясък за котешка тоалетна на таблото. Той ще абсорбира част от водата и би трябвало да облекчи ситуацията. Друг вариант са препаратите против запотяване, но според теста на Робър пяната за бръснене има идентичен ефект.

източник: AutoOffnews

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове