Възможно ли е независимо кино в България?

Възможно ли е независимо кино в България? - картинка 1
Възможно ли е независимо кино в България? - картинка 2

"Спри до мен" е поредното доказателство, че отговорът е "да". Едно щуро, поизмъчено, но много живо "Да!"

Ако не се сещате какво е това, веднага ще ви припомним няколко популярни заглавия, снимани буквално на гол ентусиазъм и с помощта на добри приятели! "Лора от сутрин до вечер" и "Пистолет, куфар и три смърдящи варела" - два филма, които доказаха, че когато има добра идея и хора да вярват в нея, независимо българско кино е възможно и много, много гледаемо!
В сегашния случай имаме две момчета с идея, хъс и добри приятели.

Те се казват Десислав и Филип. Запознали се преди две години. Десислав учи режисура и има интересна идея за филм за уличен музикант, а Филип учи психология и е уличен музикант. Събира ги една мечта. Заедно да превърнат измислената и частично преживяна история във филм. Събира ги и увереността им, специфична за техните 20 години, че няма невъзможни неща, но и неспецифичната им увереност в това, че

животът е твърде кратък за да не отстояваш и да не бъдеш себе си.

Две години по-късно от проекта са заснети около 20 минути, момчетата са създали около себе си чудесен екип, в който се включват и две истински звезди  - Стефка Янорова и на Валентин Ганев.

Сега Десислав и Филип са повече от сигурни, че филмът им ще бъде завършен. Избрали са и интересен начин за дофинансиране, чрез платформата indy go go!, където всеки може да ги подкрепи и да стане част от филмовата история.

Тази вечер в Литературен клуб "Перото" в НДК, от 20:00 часа, всеки може да научи повече за тях и мечтата им!

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове