Възрастните японци връщат книжката и получават отстъпка за погребение

Възрастните японци връщат книжката и получават отстъпка за погребение - картинка 1
Снимка: Tokyo Times

Трудно е да си признаеш, че си остарял и еднкво трудно е да се откажеш от удобството и удоволствието от това да седнеш зад воланa

Няма значение дали човек е на 70, 80, 90 или повече години. Трудно е да си признаеш, че си остарял и еднкво трудно е да се откажеш от удобството и удоволствието от това да седнеш зад волана. 

И при японците, известни с дълголетието си, проблемът е налице е се мислят всякакви решения, от намаления за ресторанти, до такива за таксита и публични бани. Последната хрумка обаче е една идея по-странна. Погребална агенция в префектурата Айчи предлага 15% отстъпка от услугите си на семействата на всеки, който доброволно се е отказал или се откаже от свидетелството си след 1 март. Въпросната отстъпка важи във всички 89 бюра на фирмата.

Имайки предид, че според данни на местната полиция шофьорите на над 75 години са отговорни за 13,2% от всички фатални катастрофи, всяка идея е добре дошла.

Колкото и да е неконвенционален, такъв подход може да доведе до положителни резултати. В Осака, където се предлага намаление за разнообразни стоки и услуги, се наблюдава зачествено връщане на книжки.   

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове