Взрив в химически завод в Леверкузен, петима в неизвестност

Взрив в химически завод в Леверкузен, петима в неизвестност - картинка 1

Причината за взрива и размерът на щетите все още не са ясни

Петима души са в неизвестност, а 16 са ранените след експлозия в химическия завод Chempark в германския град Леверкузен, предава Ройтерс. След взрива е избухнал и пожар.

Причината за взрива и размерът на щетите все още не са ясни, съобщи пред ДПА говорител на местните власти. Очевидци твърдят, че експлозията се е случила в инсинератора за опасни отпадъци около 09:40 ч. тази сутрин. Някои от живеещите наблизо съобщават, че взривът е бил толкова силен, че прозорците в домовете им са се счупили.

 

Към момента всички пътища към завода, който се намира в промишлената зона на града, са затворени. На място са изпратени десетки линейки и пожарни автомобили.

Полицията в Кьолн съобщи, че няколко магистрали са затворени заради "големи щети".

" alt="" />По информация на полицията при инцидента има ранени. Официалното предупреждение за опасност засяга и град Солинген - в регионите Ауфдерхьое и Олингс. Улиците около индустриалния парк в Леверкузен са затворени, а също и части от автомагистралите 1, 3 и 59.

Германската федерална служба за гражданска защита и помощ при бедствия класифицира експлозията като "крайна опасност", пише Дойче веле. Това е и  причината, поради която властите предупреждават живеещите наоколо да останат по домовете си и да затворят прозорците.

В индустриалния парк за химически заводи Chempark има заводи на компании като Bayer, Lanxess, Arlanxeo и други.

От МВнР съобщават, че няма данни за пострадали български граждани при експлозията в германския град Леверкузен.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове