За бързи майки - бързи закуски

За бързи майки - бързи закуски - картинка 1

Три съвета с които хем ще спестите ценни минути, хем ще хапнете, и то здравословно

Започването на деня с удовлетворяваща и обилна закуска е от съществено значение за доброто здраве на майката, която трябва да се грижи за… какво ли не. Според изследванията, жените, които хапват добре на закуска, консумират по-малко калории през деня и обикновено са по-стройни и слаби. Освен това по-успешно поддържат добро тегло в дългосрочен план.

И дори и да пренебрегнете факта, че добрата закуска помага за поддържането на стабилно и здравословно тегло, тя има и други предимства. От съществено значение е за издръжливостта ви, когато сте подложени на стрес. Освен това настроенията ви ще са по-стабилни и постоянни в сравнение с дните, започващи без закуска.

Всяка майка знае, че сутрините са едни от най-натоварените часове в денонощието. Ако ви е трудно да отделите време за здравословна закуска рано сутрин, предлагаме ви 3 съвета, благодарение, на които ще спестите ценни минути, а и няма да се лишите от това толкова важно за здравето ви хранене.

1. Пригответе се от предната вечер

Смесете още предната вечер няколко яйца, кълцан спанак, сирене, а защо не и малко ситно нарязано пушено месо. На следващата сутрин всичко, което трябва да направите е да разтопите малко масло в тигана и след 2 минути ще имате страхотен и супер здравословен омлет.

2. Запасявайте се

Отделете малко време през уикенда, за да се запасите с готови здравословни закуски – пълнозърнести храни, здравословни мазнини, ядки, сушени плодове и каквото още ви дойде наум. Можете да опаковате по-нетрайните такива поотделно и да ги съхранявате във фризера. Едно бързо размразяване в микровълновата ще ви осигури страхотна и обилна закуска само за няколко минути.

3. Бърза закуска

Едни от любимите светкавични закуски, благодарение на които можете да спестите доста време, са киселото или прясното мляко с мюсли и сушени плодове, както и сандвич от пълнозърнест хляб с фъстъчено масло и конфитюр.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове