За музиката с любов!

За музиката с любов! - картинка 1

Вижте някои любопитни факти за музиката, които може би не знаете

1/"Без музика животът щеше да е една грешка." Това са думи на Фридрих Ницше. От дълбока древност хората имат нужда от музиката. Тя управлява техните емоции и настроения, а често влияе и на начина им на мислене. Много от нас не могат да си представят живота си без музика, информира "Дарик".

Всеки път преди да седне и да пише музика, Бетовен потапял главата си в голям леген, пълен с ледена вода. Този метод дотолкова се превърнал в навик за великия композитор, че той не можел да се откаже от него до края на живота си.

Бетовен не бил добре със смятането, а умножаването за него било истинска трудност. Той така и не могъл да научи таблицата за умножение.

Думата „музика" се е появила от древните гърци. Музите в древногръцката митология са богини, които са покровителки на науката и изкуството. Сред тях няма такава, която да покровителства на изкуството на звуците.

Затова думата „музика" произлиза от „муза", тъй като се смятало, че всички музи заедно отговарят за изкуството на създаването на звуци и оформянето им в мелодии.

Понижаването на настройката на пианото с половин тон води до промяна на общото натягане на струните с хиляда килограма. Общото натягане на струните на настроено пиано е седем хиляди килограма.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове