За силата на грима и мнението на хората

За силата на грима и мнението на хората - картинка 1

Ок ли е да не си перфектен?

От години, може би векове сме запознати с грима. Техниките за нанасянето му, тенденциите, всичко от тази сфера се променя, но не и едно нещо. Това е неговата цел – да изглеждаш по-добре.

Чрез грим се постига изключиелно много, при правилно използване, разбира се, то се постига и много чрез неправилно използване, но това сега не е важно.

Често се срещат доказателства за силата на грима, които показват, че ако имаш точните знания можеш да постигнеш каквото искаш -  това включва и да имаш убийствено добър вид за Хелоуйн.

В един меркантилен свят, в който всеки гледа външността, може да се срещнат и положителни, и отрицателни възгледи. Според някои, момичетата/жените трябва да се чувстват комфортно и да не обръщат внимание, че са без грим. Но има и такива, които създават комплекси, защото им се подиграват заради проблемна кожа или, че използват повече грим.

Ем Форд е посветена на грима и през 2015 е решила да покаже как хората реагират спрямо грима. Тя поства своя снимка без какъвто и да е грим в профила си в Instagram, коментарите под него са груби, докато на останалите снимки от профила ѝ коментарите са противоречиви. Някои се възхищават на уменията ѝ, други я укоряват, че използва твърде много грим.

 

Келси Суидгард, която е качила няколко снимки в профила си в Instagram, на които половина от лицето ѝ е гримирано, а другата не. Също олицетворение на силата на грима. 

И нека не забравяме едно послание от известна българска бюти влогърка и гримьор - Боряна Стефанова

Не забравяйте, че сте по-красиви, отколкото мислите, по-талантливи отколкото предполагате и по-обичани отколкото можете да си представите!

 

/41

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове