За Съдебната система и „калинките“ в ДПС

За Съдебната система и „калинките“ в ДПС - картинка 1

Кандидат-кмета от ДПС с фалшивата диплома...

Въпреки че местните избори минаха, днес ще си говорим за кметове. И то какви само… За сетен път се убеждаваме, че „куцо и сакато“ може да бъде избрано за тази позиция. Ето каква е историята на пишман кмета от Русе.

Кандидатът за кмет на Кубрат - Гюнан Халил e ползвал фалшива диплома за средно образование. Разкритието бе направено от журналист на БТВ.

Месец и половина преди местните избори, кандидатът за кмет от ДПС се записва в Русенския университет. Прави го лично, на 7 септември. Приет е специалност Технология и управление на транспорта. Задочно.

За целта Халил подава документи, сред които и диплома за средно образование.

При подаването на документите обаче, кандидат-кметът от ДПС е представил диплома за средно образование от техникума (сега професионална гимназия) по механотехника "Шандор Петьофи" в Разград. В нея пишело, че е завършил училището през 1991 г.

„Той е представил оригинал на дипломата, след което я е изтеглил и е останало ксерокопие”, каза заместник-ректорът на Русенския университет Михаил Илиев.

Няма обяснение какво е наложило дипломата да бъде взета веднага след записването. Но не било прецедент.

Проверка в архивите на професионалната гимназия в Разград обаче показва, че там никога не е имало ученик с такова име, а директорът Георги Обретенов е категоричен, че поставеният печат е "100% фалшив", като изписаното на него име на училището не отговаря на наименованието по онова време. Освен това по думите на директора снимката на дипломата определено не е на 18-годишно момче.

БТВ
Снимка: БТВ

Ето, накратко и неговата биография: От 1994 г. е в частния сектор със собствен бизнес. От 1999 г. до момента е избран за общински съветник от листата на ДПС в местния парламент на община Кубрат. Член е на Движение за права и свободи от 1995 г. Владее турски. На добро ниво- английски и руски език. Семеен с две деца.

А, вчера излезе и присъдата му. Ганин Халил е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода, като наказанието е отложено за изпитателен срок от три години. Машала!!! Да си помисли човек, че Съдебната ни система заработва, както трябва.

Сега, пределно ни е ясно колко мозък имат кандидат-кметовете на градовете и селата. Знаем и, че кметското място е изключително апетитна хапка, която всеки иска да опита. Но, не мислихме, че наглостта може да стигне толкова далеч.

Само се замислете как един човек, който очевидно няма средно образование, би могъл да бъде градоначалник, и то на областен град. Само си го представете. И още нещо, което е по-стряскащо – излъгал е системата с фалшивата диплома. Ако не е било журналистическото разследване, едва ли щяхме да го хванем, нали?

Всичко това може да се случи само в България. Разбирате ли в каква държава живеем? С премиер – пожарникар и кметове с фалшиви дипломи за средно образование…  Какво повече има да коментираме…

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове