Мислите, че е лесно? Вижте как се прави лого на град! /СНИМКИ/

Мислите, че е лесно? Вижте как се прави лого на град! /СНИМКИ/ - картинка 1

Как бихте представили София, Бургас, Пловдив или който и да е наш град?

Социалните мрежи не останаха никак доволни и равнодушни към финалните предложения за новото ни лого, и оттам се развихриха едни спорове, караници, нерви. Оказва се, че Министерството на туризма полага най-големи усилия свързани с логото ни, защото други проблеми в брашна нямаме. Пък и кое друго нещо привлича туристите у нас ако не логото?

Решихме да Ви разнообразим с едни наистина интересни и забавни илюстрации.

Въпрос на гледна точка. Това е мотото на румънската дизайнерка, артист и фотограф Ралука Попеску. Тя се заема със задачата да направи различни и интересни лога на градове, заигравайки се с техните имена. "Започнах с Букурещ, замислих се как мога да представя името на града, в който живея по по-оригинален начин", разказва Попеску.

1. BuCARest (Букурещ)

Логото на Букурещ, столицата на Румъния не е никак зле, като се има в предвид, че дори и произвеждат коли (car - кола).

2. BRAtislava (Братислава)

Опияняващата столица ни впечатлява с размерите си. Нямаме в предвид само, че е най-големият град в Словакия (bra - сутиен). Жените са прекрасни, а и всеки е гледал EuroTrip (2004).

3. BЕАRlin (Берлин)

Берлин, столицата на Германия има за символ мечка от 22 март, 1280 г.  от когато датира първият документ с Ursus Arctos на герба на Берлин. Предполага се, че са се спряли на мечка, заради граф Албер "Мечката" Първи. (bear - мечка).

4. BUDApest (Будапеща)

 

Днешната столица на Унгария е съставена от два исторически града, разположени на двата бряга на Дунав - Буда и Пеща. (Buda - Буда)

5. CamBRIDGE (Кеймбридж)

Кеймбридж е град в Англия, разположен на река Кам, над която се извива не един мост (bridge - мост). 

6. SЕАtle (Сиатъл)

Сиатъл е най-големият град на щата Вашингтон, едно голямо пристанище. Обиколката из Сиатъл няма как да не ви отведе до плажа на Тихия океан. Тук брега е изключително спокоен и чист.  Водата в океана е доста студена и на практика не става за къпане, но за сметка на това плажната ивица е идеално място за разходки (sea - море).

7. GLASSgow (Глазгоу)

Глазгоу е най-големият град в Шотландия и третият по численост на населението във Великобритания. Нещото, което научихме е, че е забранено да се пие на улицата, става въпрос за алкохол. И ако искате да се почерпите, то задължително трябва да го направите в някой бар (glass - чаша/стъкло).

8. MosCOW (Москва)

Москва, столицата и най-големият град в Русия, в който всяка година се провежда "Парад на кравите", който представлява благотворителен проект в подкрепа на изкуството (cow - крава). 

9.MANchester (Манчестър)

Манчестър е град в Западна Англия с население около 700 хил. души. Когато чуем Манчестър, дори и незаинтересованите, се сещаме за футбол. Ама, че мъжка история ... (man - мъж/човек). 

10. LondON (Лондон)

Лондон е столицата на Обединеното Кралство Великобритания, в която и за първи път се запалва улично осветление през далечната 1807-ма година. Най-красивите лампи се намират на улица Kensington Palace Gardens, обявена за най-скъпата улица на света. Лондон никога не спи (on - включен). 

11. LiverPOOL (Ливърпул)

Ливърпул е град в Северозападна Англия, разположен от северната страна на естуара на река Мърси (pool - басейн). 

12. ICEland (Исландия)

Исландия е островна държава в северната част на Атлантическия океан. Отдалеченият от континента остров Исландия е една от най-северните точки на Европа. Територията на Исландия е заета от високи планини, ледници, гейзери и вулкани. Островът разполага и с много горещи минерални извори. В столицата Рейкявик те се използват за отопление (ice - лед). 

13. PAIRis (Париж)

Денем Париж е изкуство, а нощем ... звезди и любов! Това е Париж – омагьосващия, единствения, неповторимия... Колко само градове по света наричат себе си “Малкия Париж”, за да откраднат парче от неговата магична атмосфера... Но Париж е само един.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове