Забравете за оправянето на леглото всяка сутрин

Забравете за оправянето на леглото всяка сутрин - картинка 1

Ново изобретение на британската компания за обзавеждане OHEA, може да остави досадното задължение в историята

Омръзнало ви е да оправяте своето легло, след като се събудите. Имаме добра новина за вас. Испанската компания за обзавеждане OHEA вече предлага умно легло, което може да се оправи само, веднага след като станете от него.

Умното легло има относително проста концепция. Изобретателите са осъзнали, че

подреждането на леглото всяка сутрин, не е нищо повече от изглаждане на чаршафите и наместване на възглавниците.

Затова, леглото предоставя специални чаршафи и възглавници. Възглавниците са закачени чрез корда, за таблото на леглото, докато чаршафите за захванати за краката на леглото с велкро и шнурове, които са пришити през неговите странични летви.

В леглото има заложен сензор за тегло. Когато на леглото има легнал човек, той е изключен, но в момента в който лежащият се събуди и стане от леглото, сензорът автоматично се включва.

От двете страни на леглото се товарят капаци, през които излизат роботизирани метални пръчки, които захващат чаршафа и започват да го разстилат към таблата.

В същото време се активират и кордите на възглавниците, които ги повдигат, за да може чаршафа да легне и готово, вече имате подредено и спретнато легло.

Механизмът на леглото може да бъде включен и ръчно. Според компанията, ако някой човек седне на леглото, докато то извършва процеса по застилане, механизма веднага спира, така че да не се повреди, а и да не пречи на човека.

В момента роботизираното легло все още не е налично в магазинната мрежа, но от компанията разработчик правят проучвания и последни изпитания,

така че нововъведението съвсем скоро ще бъде достъпно.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове