Задържаха в ареста рефера, изтеглил милиони за АМ "Хемус"

Задържаха в ареста рефера, изтеглил милиони за АМ "Хемус" - картинка 1

Борислав Колев така и не е давал обяснения

Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд като втора инстанция. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“.

Първо Градският съд го остави под домашен арест. Забележително е, че съдия Вера Чочкова се произнесе, че очевидно има престъпна група, но тя не е за пране на пари (както обвинява прокуратурата), а за данъчни престъпления.

При гледането на мярката в Софийския апелативен съд Колев припадна в залата, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“.

Според адвоката му Христо Ботев става въпрос просто за плащне "на ръка" на общите работници, кото са били на обектите.

 

Случаят с Колев, който е международен рефер на футзал, (до)скара прокуратурата и МВР.  Според поредица от пресконференции и изявления на държавното обвинение - полицаи от ГДБОП са упражнили безпрецедентен и незаконен натиск срещу наблюдаващите прокурорки - викали ги в почивните дни и натискали да се сключи споразумение с подсъдимия срещу негови признания. А пък те нямали това право (?!).

Според версията на МВР, напротив - прокурорките не са проявили никакъв интерес и въпреки обещанието за самопризнания, 4 дни нямало кой да разпита арестанта. При положение, че той е изявил желание да сътрудничи, като разкаже повече за пътя на парите нагоре.

Досега Колев не е дал обяснения къде са милионите.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове