Мистерия: Гигантските ледени стълби на Антарктида (ВИДЕО)

Мистерия: Гигантските ледени стълби на Антарктида (ВИДЕО) - картинка 1

Феноменът е забелязан на сателитна снимка на Google Earth

Загадъчни форми на малък планински масив, намиращ се близо до антарктическото крайбрежие на Индийския океан, привлякоха вниманието на уфолози и любители на загадки, след като кадри от Google Earth бяха разпространени в специализираните форуми.

Формацията прилича на гигантско стълбище по склона на една от двете планини, извисяващи се над релефа в тази област на Антарктида. Точните координати на ледените стъпала са 68°54'57.42" Южна ширина и 88° 1'49.92" Източна дължина.

Версиите за произхода на "стълбата" са най-различни - от естествено свличане на слоеве вледенен сняг, до стъпала на пирамида, забравен вход на нацистки бункер от Втората световна война и даже доказателство за посещение на извънземни. 

Това не е първият тайнствен обект на Ледения континент. През 2006 спътник на НАСА откри гигантска гравитационна аномалия в областта на станция Уилкс, на същото крайбрежие на континента. 

Според учените става дума за площ, колкото Исландия, а толкова голяма аномалия може да предизвика само тяло с голямо съдържание на метали, скрито дълбоко под ледовете.

Най-вероятно става дума за астероид с размери, два пъти по-големи от този, който е паднал на полуостров Юкатан в късната Креда и е станал причина за измирането на динозаврите.

И макар планинската стълба и станцията да са отдалечени на стотици километри една от друга, аномалията е толкова голяма, че и двете попадат в нея. 

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове