В днешни дни да си девствен след 18 години се счита за ненормално. Но съществуват хора, които са решили, че девствеността е нещо нормално и не се чувстват зле, че не правят секс. Друг е въпросът, че известността предполага към много секс. И все пак има някои знаменити и преуспели хора, които са си отишли от този свят без никога да се порадват на плътските удоволствия. Ето част от тях:

Анди Уорхол

Анди Уорхол е американски художник, водещ представител на течението поп арт. След успешна кариера като илюстратор на реклами, той става световно известен със своята работа като художник, авангарден кинорежисьор, звукозаписен продуцент и писател. Освен изкуството, Анди Уорхол е доста популярен и с твърдението си, че "в бъдеще всеки ще бъде световноизвестен за 15 минути". По-късно той се пошегувал пред репортери: "Моята нова реплика е, че след 15 минути всички ще бъдат известни"

Малко се знае за сексуалността и личния живот като цяло на американския художник Анди Уорхол. В интервюта смело е разгласявал хомосексуалността си, но не се е срамувал и от факта, че е девствен.

Снимка 273921

Никола Тесла

Нико̀ла Тѐсла е сръбско-американски изобретател, физик и електромашинен инженер, известен най-вече с постиженията си в областта на променливия ток и електроснабдяването.Известен е с много и различни революционни приноси в областта на електричеството и магнетизма в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Патентите на Тесла и теоретичните му трудове се превръщат в основа на съвременните електрически системи за променлив ток, включително многофазните системи за електроразпределение и електрическият мотор за променлив ток. Името на Тесла се използва за мерната единица за магнитно поле.

Твърди се, че един от най-великите изобретатели на всички времена е починал девствен. Явно постиженията му в областта на електричеството не са оставяли време за други занимания.

Снимка 273922

Луис Карол

Автор Чарлс Латуидж Доджсън, по-известен с псевдонима си Луис Карол е британски писател, философ, математик, логик и фотограф. Променил е името си, защото е искал да се представя като детски автор, тъй като е бил преподавател по математика в Оксфорд. Неговите най-известни произведения са "Алиса в Страната на чудесата" (1865) и "Алиса в Огледалния свят" (1871). Двете части са написани за истинско момиче, с което Луис Карол се запознава, когато то е на четири години. Момиченцето се казва Алиса и е дъщеря на декана на колежа, в който преподава.

Авторът си е падал малко странен. Съществуват слухове, че е имал афинитет към много млади момичета. Документирано е, че хобито му е било да прави снимки на разголени деца. Може би е за добро, че си е останал девствен.

Снимка 273930

Жана д'Арк

Жана д'Арк е национална героиня на Франция, една от най-известните фигури на стогодишната война (1337-1453). Жана д'Арк е родена в Лотарингия, на 6 януари 1412г., в селото Домрем. Родителите и са заможни селяни. В детството си Жана по нищо не се отличава от останалите деца в обкръжението си, макар от малка да привиква към любов към уединение и набожност Известната с прозвището "Орлеанската дева" Жана д'Арк остава девствена до края на живота си заради религиозните си убеждения.

Снимка 273933

Майка Тереза

Анеза Гондже Бояджиу (на албански: Anjezë Gonxhe Bojaxhiu), по-известна с монашеското си име майка Тереза, а от 4 септември 2016 г. - Света Тереза от Калкута, е индийска католическа монахиня и светица от албански произход. Тя е основателка на ордена Мисионери на милосърдието (1950), известен със своята мисионерска и благотворителна дейност сред бедните по света. Обявена е за блажена от папа Йоан Павел II през 2003 година и за светица от папа Франциск през 2016 г. Може и да я наричат "майка", но всъщност едва ли някой ще се изненада, че една толкова отдадена на религията монахиня е останала девствена.

източник: LifeStyle.bg