Зам.-министрите на Станишев - на дискретна среща в София

Събират за втори път след 2009 г. След първата им среща падна кабинетът Борисов -1...

Заместник-министрите от кабинета на Тройната коалиция се събират на "другарска среща" тази вечер в София, научи No Comment. Около 40 от всичките 52 зам.-министри в кабинета "Станишев" ще се се срещнат в столично заведение и ще обсъждат актуалната политическа обстановка и ситуацията в страната и в света, съобщиха достоверни източници.

Това е втора такава среща за

хората, които реално изработиха влизането на България в Европейския съюз.

На фона на сегашното безвластие и всеобхватна корупция "омразната" Тройна коалиция вече изглежда като спомен от едни успешни времена, припомнят поканени на срещата.

Месеци след първото им събиране в същия формат в края на 2012 г., кабинетът Борисов -1 падна и предизвика предсрочни парламентарни избори, които доведоха до съставянето на кабинета "Орешарски".

На днешната среща ще присъстват знакови политици от БСП, като Корнелия Нинова, Явор Куюмджиев и Емил Райнов.

От някогашното НДСВ най-популярен сред присъстващите на срещата е бившият зам.-министър на отбраната Радослав Бозаджиев.

Тогавашният премиер и сегашен лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев също е бил поканен на срещата, но няма да присъства, поради ангажиментите си в Брюксел. Вместо това, изпратил поздравления до бившите си колеги в кабинета.

Делян Пеевски, както и повечето зам.-министри от ДПС няма да присъстват, твърдят източниците на No Comment.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове