Заместник-министърът на образованието хвърли оставка

Заместник-министърът на образованието хвърли оставка - картинка 1

Бойко Борисов е освободил по негова молба проф. Денков

Зам.-министърът на образованието проф. Николай Денков е подал оставка, информира "OffNews".

Професорът по физикохимия в Софийския университет „Св. Климент Охридски” си тръгва от МОН, защото "Меглена Кунева има право да си избере екип". 

Министър-председателят Бойко Борисов го е освободил по негова молба, съобщиха от правителството. В молбата проф. Денков посочва като мотив съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й. 

Заместник-министър Денков беше част от три последователни кабинета в МОН, което осигури необходимата приемственост за реализацията на промени в поверените му ресори- висше образование и европейски структурни фондове.

Цялата документация за получаване на акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е готова и премина успешен преглед от акредитиращия орган (ОСЕС).

В етап на оценка или в краен етап на подготовка са важните проекти за рейтинговата система на висшите училища, за квалификация на учителите и за извънкласни дейности на учениците. Вече стартиралите и подготвените за стартиране през 2016 г. проекти ще подпомогнат 446 750 ученици, 9300 деца в детските градини, 21 500 учители и преподаватели във висши училища, 68 700 студенти и 750 млади учени и водещи изследователи.


В молбата си до премиера проф. Денков отбелязва получената подкрепа и добра координация с двамата ресорни вицепремиери и ръководството на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

„Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството“, пише в молбата си до министър-председателя проф. Денков.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове