Започва делото за КТБ в спецсъда

Започва делото за КТБ в спецсъда - картинка 1

Процесът срещу Василев ще се води задочно, Сърбия отказва екстрадицията му досега

Първото заседание по делото за КТБ е насрочено за днес в Специализирания наказателен съд. Банкерът Цветан Василев и още 17 негови колеги и финансисти са обвинени за източването на близо 2,5 млрд. лева. 

Процесът срещу Василев ще се води задочно, Сърбия отказва екстрадицията му досега

Обемът на събраните доказателства по делото е 1000 тома, пише OffNews. Разпитани са повече от 400 свидетели. Обвинителният акт беше внесен през юли с обем от над 10 хиляди страници. 

Това е много важно дело, защото обществото иска отговори какво се случи с КТБ – един от най-мащабните политико-финансови проекти и провали за последните години“, коментира Александър Кашъмов от Програма „Достъп до информация“ по бТВ. 

И политиците, и прокуратурата несъмнено смятат, че случилото се с КТБ е криминално деяние, т.е. не говорим за това, че фалира една банка, защото банки фалират, а за случай, в който има несъмнени данни за криминални деяния, имаме намесени и висши фигури във властта. Защото това не може да се случи, без да се допусне от страна на контролиращите длъжностни лица и органи. Но нека поне някой да понесе отговорност“, каза Кашъмов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове