Запушиха устата на гардовете от НСО

Запушиха устата на гардовете от НСО - картинка 1

Три нови отдела в службата ще "раздуят" още повече щата

С етичен кодекс запушват устата на гардовете в НСО. В правилата за добро поведение е записано, че охранителите се задължават да пазят конфиденциалност и да не разгласяват факти от личния живот на охраняваните от тях лица. Въведена е и забрана „да се оклеветява колега“ и да се „злослови“ по негов адрес. „Недостойно е служител на НСО да злепоставя колегата си чрез преценка и критика на неговата дейност или чрез изказвания срещу неговата личност“, пише още в кодекса. Публикуван е и дългоочакваният правилник, който регламентира дейността на НСО.

Създават се и нови отдели в службата - транспортен, логистичен  и по управление на човешките ресурси.

В тях служителите са много повече, отколкото в първите пет звена, чиято дейност се регламентира с друг правилник, който е поверителен. Не е тайна, че гардовете в НСО  са около 300-320, а останалите служители до 1000-1100 са шофьори, монтьори, градинари, фитнес инструктори и т.н.

Комисията съставена от шефовете на НСО и ДАНС, в която влиза и главният секретар на МВР, ще решава за колко време е необходимо да има охрана за лица извън предвидените в закона.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове