Защо манджите на мама са най-вкусни?

Защо манджите на мама са най-вкусни? - картинка 1

За всичко си има отговор :)

Британски учени обясниха защо манджите на мама винаги ни се струват най-вкусни - защото са приготвени с любов, пише в. "Дейли мейл".

Изследването било поръчано от английската фирма за замразени храни "Бърдс ай" и установило, че 58 процента от участниците в експериментите намирали храните за по-вкусни, когато са сготвени с търпение и любов.

Доброволците за тестовете били разделени на две групи, на които била сервирана една и съща коледна вечеря, но в съвсем различна обстановка.

Едните консумирали храната в празничен декор, като им било съобщено, че ястията са били приготвени от вещи майстори по специални домашни и семейни рецепти. На втората група били предоставени същите блюда, но в много по-спартанска обстановка и без никакви обяснения.

След консумация участниците трябвало да дадат вкусова оценка на сервираните неща. От получените данни станало видно, че първата група била убедена, че храната им се е сторила по-вкусна и и дали оценка 4,3 по петобалната система. Втората група я оценила значително по-ниско 3,4!

Източник: БТА

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове