Защо може да ви се скъса презервативът?

Защо може да ви се скъса презервативът? - картинка 1

Какво да правим при такъв проблем? Вижте:

Ако латексното изделие се е скъсало, остава ти само да го свалиш, информира "Cosmopolitan". Но ако по пътя се е изплъзнало, ще трябва да бъде намерено и измъкнато. Легни по гръб, с колене плътно към гърдите, и нека този, който го е загубил, да го намери и извади. Или седни и сама го измъкни с показалеца и средния пръст. Не е толкова сложно и страшно, колкото звучи.

Скъсал се е защото:

...е с изтекъл срок на годност.

...скъсала си опаковката със зъби и заедно с нея си захванала и което не трябва.

...нямали сте нормален лубрикант и сте използвали масло или крем, а от мазнината латекса губи своята еластичност и се къса.

...ти (или той), слагайки презерватива, си забравила да натиснеш с палци краят му, и така там се е образувал мехур с въздух, и от вашите движения презерватива е изхвърчал като балон.

...решила си, че с два презерватива е по-сигурно и безопасността е двойна. Точно обратното се получава. Те се късат от триенето един в друг.

Cosmopolitan
Снимка: Cosmopolitan
 
Изгубил се е защото....

...много късно сте го поставили на вече овлажнения пенис и той се е изхлузил.

...бързали сте и не сте го развили до края.

...любовникът ти не го е придържал с ръка когато го е изваждал след финала, и така затегнатия по време на ерекцията презерватив, се е разхлабил след оргазма.

План за действие:

1. Най- доброто, което може да се направи, ако се скъса презервативът, е на следващия ден да отидеш при гинеколог. Той ще прецени дали да ти предпише хормонален или нехормонален контрацептивен метод. Но често се случва, гинекологът ти да няма свободни часове на другия ден и тогава минаваш на план Б.

2. Отиваш в аптеката и искаш спешна контрацепция, ще те разберат. Всичко това трябва да стане не по-късно от 72 часа след аварията.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове