Защо пък да не изхвърлите куче-водач от градския!?

Малоумщината българска няма край!

4/

По информация от Радио Energy, кондуктор от линия №99 в европейската столица на културата Пловдив, изхвърлил двама пловдивчани и кучето им от автобуса.

Просто страхотно. Доказахте, че живеете в европейски град. Браво, идиотизъм пълен, от най-висша форма!

Стопаните тръгнали от „Тракия“ към ветеринарен кабинет в центъра и тъй като не разполагат с автомобил, били принудени да качат кучето си във въпросния си автобус.

Голдънът имал нужда от операция. Представете си какво им е било на хората. Опитвали се да стигнат до лекаря, да помогнат на животинката си.

Кондукторът заявил, че трябва да слязат от превозното средство, без да им дава обяснение.

Ало, кондукторе, ти адекватен ли си?

Останалите пътници се застъпили за хората и опитали да обяснят, че кучето е водач и няма право да го изгони. Очевидно човекът се мисли за бог и решава кой има право да се вози.

По думите му кучето било колкото куфар. Трябвало да се таксува.

Собственичката разказва „И аз се съгласих с него и му казах да го таксува, но той не го направи и ни изгони от автобуса. Не съм срещала такова отношение от другите кондуктори”

Кондукторът явно е по-висш от общинските закони. Каква изненада. Човечецът действа въпреки тях.

Според наредбата кучета и други домашни любимци МОГАТ да пътуват в градския транспорт с билетче за еднократно таксуване, както всеки един!

Размерът на животното не е посочен, ако ще да е с размерите на слон, пак има право да се вози! Единственото важно е да бъде с намордник. Други условия няма.

"С билет за еднократно пътуване в автобусите могат да се возят и кучета, и други домашни любимци, които не представляват опасност за околните. В обществения градски транспорт на територията на община Пловдив пътуват безплатно полицейски кучета, кучета водачи на незрящи хора и кучета в обучение като водачи на незрящи хора, както и техният обучител, след представяне на ветеринарно-медицински паспорт на кучето и карта, удостоверяваща статута му”.

Кондукторе, прочети нещичко, не бъди толкова ограничен!

Вярвам, че все още има и нормални и трезвомислещи хора сред Вас! Дано не бъркам!

Минали сме покрай европейци, байганьовци!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове