Защо с възрастта сексът става все по-добър?

Защо с възрастта сексът става все по-добър? - картинка 1

Да видим

Трима видни американски психолози обясниха защо с възрастта сексът става по-добър - защото се залага повече на качеството, отколкото на количеството, пише в. "Дейли мейл".

Мири Форбс и Робърт Крюгер от университета в Минесота, както и колегата им Никълъс Ийтън от университета Стоуни Брук са експерти по проблемите на сексуалността при възрастните двойки. Те не споделят мнението, че с годините качеството на сексуалния живот на партньорите спада.

 

Напротив, специалистите застъпват обратното мнение - добрият секс не е нещо достъпно само за младите хора - той е напълно възможен и при партньорите над 60 години. Сексът в третата възраст е много слабо проучен и често се сблъскваме с неправилни клишета за него.

По думите на психолозите мнозинството от хората над 60 години в САЩ остават сексуално активни и имат полови сношения 3-4 пъти месечно. А това се оказва доста по-често от активността на някои от по-младите възрастови групи. Възрастните определят в анкети секса като важна част от своя живот.

Тримата американски специалисти изследвали данните на 6000 души на възраст между 20 и 93 години в продължение на 18 години. От получените резултати на проучването ставало видно, че с напредването на възрастта хората отдавали много по-голямо значение на качеството на сексуалните контакти, а не на количеството. Именно то спомагало да се преодолее загубата на физическа сила и на сексуална мощ.

Поради тази причина много от анкетираните 60 годишни двойки засвидетелствали по-голямо удовлетворение от сексуалния си живот, в сравнение с 40-годишните. С годините партньорите по-добре отчитали своите сексуални предпочитания и се фокусирали върху тях, посочва БТА.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове