Заведения, магазини и галерии в кв. Оборище ще дарят част от своята печалба в подкрепа на деца и семейства с проблеми

Заведения, магазини и галерии в кв. Оборище ще дарят част от своята печалба в подкрепа на деца и семейства с проблеми - картинка 1

В месеца, посветен на детето, 28 социално отговорни обекти застават зад кампанията "Оборище дарява" на фондация "За нашит деца"

В Международния ден на детето фондация “За Нашите Деца” стартира пилотното издание на кампания под надслов “Оборище дарява”, която обединява 28 социално отговорни обекти в района на Докторски паметник в София.
Участниците в кампанията - заведения, магазини, галерии, ще дарят част от своята печалба в подкрепа на каузата на фондацията през целия месец юни. Благодарение на общността, специалистите на организацията ще успеят да бъдат до над 2 500 деца от 0-7 години и техните родители до края на 2023 г. и да им предоставят палитра от услуги в двата Комплекса за ранно детско развитие.
"Оборище дарява” ще предложи за всекиго по нещо - от фантастична храна до прекрасни арт материали с кауза, а българската IT компания SiteGround ще удвои първите събрани 2500 лв. Отвъд закупуването на продуктите, всеки би могъл да подкрепи инициативата и чрез платформата за дарения на фондацията.
Вдъхновяващата визия на кампанията е дело на Нанда Ментешева - художник-пътешественик, която прегърна каузата на “За Нашите Деца”.

Зад “Оборище дарява” застават и редица популярни лица като Йоанна Темелкова, Славена Вътова, Мона Гочева, Мариана Станчева, Елица Бехар.

Вече 30 години фондация „За Нашите Деца“ работи за насърчаване развитието и щастливото детство за децата в ранна възраст в България. Работещите във фондацията се стараят да създават среда, в която всяко дете в ранна възраст  да развива своя потенциал, заедно със семействата и общността. В центъра на дейността на фондацията са деца на възраст от 0 до 7 години, които имат нужда от подкрепа, за да могат да развиват потенциала си в сигурна семейна среда, както и техните семейства.
Това са деца с трудности в развитието, деца от уязвими групи, деца в риск, заедно с родителите им или други полагащи за тях грижи, включително близки и роднини, приемни родители и осиновители.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове