ZDF обясни достъпно защо има протести в България (ВИДЕО)

ZDF обясни достъпно защо има протести в България (ВИДЕО) - картинка 1

В рубриката "Новини за деца" германската телевизия ZDF обяснява на малките си зрители защо вече седмици хората в България излизат на протест

Германската обществена телевизия ZDF обясни протестите в България на децата в картинки - с елементарен и разбираем текст:

"Протестите в България са, защото правителството е корумпирано. Корупция има, когато управляващите вземат от парите на държавата за себе си вместо за обществото. Затова в България не стигат парите за училищата и болниците. За да няма корупция, трябва да има справедлив съд. Но протестиращите обвиняват и съдебната система в корупция." 

В рубриката "Новини за деца" германската телевизия ZDF обяснява на малките си зрители защо вече седмици хората в България излизат на протест.

Ето какво научават германчетата за България и за протестите:

“България е най-бедната държава в Европейския съюз. Много от хората там изкарват твърде малко пари. И затова мнозина вече са напуснали страната.

Протестиращите смятат, че вина за това развитие носи правителството" - обясняват по-нататък журналистите от ZDF и добавят, че демонстрантите обвиняват управляващите в корупция.

И тъй като повечето деца едва ли знаят какво е корупция, авторите на филмчето разясняват:

“Корупция означава, че политиците използват властта си не за благото на народа, а за своето собствено благо - например като си присвояват държавни пари, вместо да ги инвестират в нещо добро за страната.

Корупцията е забранена, но в България очевидно е често срещана. Именно заради нея на училищата и болниците в страната им липсват пари. Това казват и демонстрантите: корупцията е една от основните причини за лошото състояние на държавата. И затова настояват за оставката на правителството" - разказват журналистите от ZDF.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Блогове