Земеделски милиони да ми падат и да мога да ги хвана

Земеделски милиони да ми падат и да мога да ги хвана - картинка 1
Снимка: Screenshot Youtube

Bugatti, Maserati, фондове дай ги- Порожанов взима ги веднага

Добър ден, будни български граждани!

Чухте ли, че агенти на ДАНС са влезли в държавен фонд „Земеделие“ заради съмнителни договори по Програма за развитие на селските райони?

Дни, след като бе уволнен началникът на сектор в дирекция, която договаря средствата по програмата, Янаки Червеняков, агентите решиха да свършат нещичко.

Героят Янаки бе разобличен от сайта „Биволъ“ в договаряне на два проекта на тъща му.

Очевидно докато всички ние цъкаме неодобрително с език, бай Червеняков е в прекрасни отношения с тъщата. Колко и да ни вълнува този факт, не бива да забравяме, че парите за тези проекти са изпълнени с финансиране по програмата. Вероятно Вашата тъща не е получила подобна помощ. Вероятно, защото не сте Червеняков.

"Нямам никакви притеснения. Предоставихме исканата информация на служителите на ДАНС. Проверяват се няколко проекта", каза Румен Порожанов.

Защо да се притеснявате, г-н Порожанов?

Впрочем през далечната 2011 г. маскирани лица нанесоха зверски побой върху Порожанов. Основната версия бе сплашване. Полицията се фокусира работата си върху нея. Припомням, че директорът на фонд „Земеделие“ бе причакан пред входа на жилищната си кооперация. Двамата нападатели били дегизирани. След като пребили Порожанов, избягали в неизвестна посока.

Преди да оглави фонда Порожанов беше началник на кабинета на финансовия министър Дянков. През март смени Калина Илиева, тъй като бившата шефка се оказа с фалшива диплома от Германия и с измислена автобиография.

Конкретната причина за посегателството не се изясни.

Дори и на малките деца им е известно какво означава корупция. А държавен фонд „Земеделие“ е един от добрите примери за тази болест. През ноември месец 2014 г. трима служители на фонд „Земеделие“ бяха ареситувани при акция във Варна и Добрич на звеното за борба с корупцията между СГП и Държавна агенция „Национална сигурност“. Служители бх задържани в момент на получаване на подкуп. Схемата за получаване на пари под масата е чрез изнудване. Рушветите се взимат за прикриване на нарушения на земеделски производители, които са получавали субсидии, а не са спазвали изискванията за опазване на земеделските земи и за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.

Друг подобен арест има няколко дни след това. Този път героите са две служителки, длъжностни лица във фонда. Дамите извършвали теренни проверки. Изнудвали бенефициенти за пари, за да изготвят картирането, необходимо за получаване на субсидиите от Европейския фонд за развитие на селските райони.

Да, всеизвестно е, но уви мерки срещу тази необятна корупция не се взимат. И как да очакваме да се вземат. Примиряваме се. Свикнали сме. Нарушителите винаги остават под слънцето. Любуват му се. Обичат слънчевите лъчи, продължават да се наслаждават на пролетните цветове.

Радват се, че имат възможност да починат на луксозни плажове, да им веят с палмови листа знойни девойки. Мисля, че и аз се размечтах за подобно нещо.

Решетките са им далечни. Недостижими са. Непоклатими.

"През изминалата година не разплатихме доста проекти, свързани с къщи за гости по туристическите мерки от Програмата за развитие на селските райони. По Рибарската програма пък отказахме плащане за две много скъпи яхти. Проектите бяха договорени, но имаше сериозни причини да не се извърши финансирането. Отказахме плащане и на 3-4 големи общински проекти, защото нашите контроли показаха, че има нередности. Засегнати са много интереси", каза Порожанов.

Интереси казвате. Чий интереси? Много добре знаем, че фонд „Земеделие“ винаги е бил най-голямата хранилка за ДПС. А който слушка, съответно папка. Хапва тлъсти залъци. Пие скъпо вино, за да е по-лесно преглъщането. Кога ли ще се задавят?

Ситуацията си е нещо подобно на „тебе думам дъще, сещай се снахо“.

Бизнесменът #КОЙ винаги присъства. Неизбежно е. Сериозно. Князът Дельо е навсякъде. Допускам, че и скъпото му майче е там някъде.

Уволнението на Порожанов, много сложна фамилия има този човек, е въпрос на дни. Но след това уволнение какво ще последва?

Интересите към програмата за наше село са огромни. Защо ли? Защото разполага с най-голям ресурс от европейските фондове. Чудите ли се колко? Над 3 милиарда евро до 2020г.

Не се изненадвайте, че има луксозни автомобили „Ауди А8“. Определено бабите на село не ги карат. Докато едни се чудят как да свържат двата края и евентуално да изкарат нещичко от собствените си ръце, други директно бъркат в кацата с меда и тънат в разкош.

Разкош. Гнусен. Крадлив.

Разследване на сайта "Биволъ" свързва Янаки Червеняков и с "аферата "Земен"". Става въпрос за изграждането на стадион в Земен по ПРСР на завишена цена. Според "Биволъ" представената количествено-стойностна сметка на инвеститора за стадиона е до 1 млн. лв., а ДФЗ отпуска за изграждането на спортното съоръжение над 3.4 млн. лева без ДДС.

Строй се, преброй се. Перфектна схема за източване на парички, в която участват шефовете на ДФЗ.

Бойко ще плесне ли едно шамарче, досущ като разярена класна?

Порожанов одобрил обществени поръчки за 11 млн. лв. на "Трейс холдинг", в която имал акции. Като шеф на фонда обаче Порожанов не сключва договори със строителни фирми. Договорите са с общини, които избират изпълнителите.

Акциите на "Трейс холд" се продават на фондовата борса. Порожанов е дал спестявания за управление на инвестиционния фонд "Капман", който е вложил част от средствата му и в акции на "Трейс", които са били продадени през 2014 г.

Народе, мечтай! Мечтай и ти някога да си при милионите!

Земеделски милиони да ми падат и да мога да ги хвана…

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове