Жената на Гешев - свързана с Ваклин през общ съдружник?

Жената на Гешев - свързана с Ваклин през общ съдружник? - картинка 1

Зам. Главният прокурор видя атака срещу себе си в медийни публикации

Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин - Марио Кърковски. Това съобщава в своя публикация "Фрогнюз".

Ваклин е основният свидетел по делото срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, която преди месец бе осъдена на 20 г. затвор за подкуп. Публикацията е със заглавие: "Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин".

Пред "Дневник" Иван Гешев казва, че няма да коментира лични въпроси и така нито отрича, нито потвърждава информацията за Детелина Ханчева. Той реагира на материала с думите:

"Не чета "Фрогнюз" по хигиенни съображения. На второ място - по делото КТБ, по което съм прокурор, има доказателства и данни за свързаност на журналисти от тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимият Цветан Василев. Така че очаквам всякакви неща, които могат да излязат от този сайт и няма да се изненадам, ако кажат всичко – включително, че майка ми е човекоядец".

На въпрос дали това е атака срещу него самия в навечерието на избора на нов главен прокурор и при положение, че името му е спрягано за евентуален кандидат за поста, Гешев отговаря, че атаките срещу него даже са закъснели.

"99% потвърждавам и към този момент, което казах и преди - не смятам да участвам в това кално състезание", уточнява зам.-главният прокурор.

Според Търговския регистър Ханчева е съдружник с Кърковски във фирмата "Отеа" ООД. Това дружество е собственост на Ханчева и фирмата "М Консулт 95" ЕООД. Неин управител е Кърковски, който се появява и в няколко други дружества. В едно от тях- "МС Консулт 2004" - той е съдружник с Ваклин. На 23 март 2018 г тази фирма е прехвърлена на трети човек - Кирил Кирилов. Сделката е вписана в Търговския регистър на 24 април. Иванчева и Петрова са арестувани на 17 април 2018 г. 

Жената, с която Гешев живее, е купувала имоти от друга фирма на Кърковски - "МС Консулт 2010", пише още "Фрогнюз". Става дума за апартамент и паркомясто в столичния район Зона Б-17. Имотът се намира на метри от сграда, собственост на Кръковски, където се намират неговите и на Ваклин офиси.

В своята декларация за имущество и конфликт на интереси заместник-главният прокурор Иван Гешев се е възползвал от правото, което има по закон, като изрично е посочил, че не желае да декларира какво притежава човекът, с когото е във фактическо съжителство.

Гешев няколко пъти е коментирал делото срещу Десислава Иванчева, защитавайки работата на Специализираната прокуратура, казвайки, че не разбира каква е фиксацията по този случай и е атукавал без да назовава имена олигарси, партии и други интереси, които били свързани с обвиняемите. А Иванчева и другата подсъдима Биляна Петрова обявиха през април, че ще заведат дело срещу Гешев "за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета". Зам.главният прокурор коментира в тв интервю, че Иванчева може и да лъже, за да се защити.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове